Home / TEMA DANA / OTKRIVEN ŠOKANTAN PODATAK, ZAŠTO VUČIĆ INSISTIRA NA GRADNJI „STRATEŠKOG“ PUTA KOJI SPAJA SRBIJU SA PRIŠTINOM I ALBANIJOM..

OTKRIVEN ŠOKANTAN PODATAK, ZAŠTO VUČIĆ INSISTIRA NA GRADNJI „STRATEŠKOG“ PUTA KOJI SPAJA SRBIJU SA PRIŠTINOM I ALBANIJOM..

Evropska unija bi za modernizaciju mostova i saobraćajnica mogla da izdvoji više milijardi evra, što bi zemljama-članicama i NATO-u omogućilo da brzo rasporede trupe u kriznim vremenima, izjavila je danas evropska komesarka za saobraćaj Violeta Bulc.

„Evropska komisija je predložila budžet od 6,5 milijardi evra za određene infrastrukturne projekte“, izjavila je Bulcovau obraćanju ambasadorima NATO-a, a prenosi agencija AP.

Ta sredstva bi, kako je istakla, mogla da budu iskorišćena za projekte „dvostruke namene“, kao što je povećanje težinskog kapaciteta mosta za prijem teške vojne opreme, od čega bi i civilni teretni kamioni imali koristi.

Pomenuta sredstva deo su šireg plana za modernizaciju infrastrukture, između ostalog luka i aerodroma, i za smanjenje carina i birokratije koji uzrokuju odlaganja i povećavaju troškove.

Bulcova je rekla i da će sredstva biti raspoloživa od 2021. godine i to samo za članice EU, ali ne i za članice NATO-a koje nisu deo EU, kao što su SAD, Kanada, Albanija, Island, Crna Gora i Turska.

Komandanti NATO-a su pozvali na ukidanje barijera za prolazak vojnih snaga, navodeći da se dešava da prođe i do 30 dana da dobiju administrativnu dozvolu za kretanje kroz Evropu.

(Tanjug)

Check Also

OTKRIĆE KOJE JE UZDRMALO SRBIJU: VUČIĆ SE ODRIČE KOSOVA, ALI GA RUSI U TOME SPREČAVAJU!

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da on neće lako priznati samoproglašenu republiku Kosovo je skandalozna …