Home / TEMA DANA / OTKRIVENA POLITIČKA POZADINA TORTURE NAD NOVAKOM: OVAJ ČOVEK I RIO TINTO STOJE IZA SVEGA?!

OTKRIVENA POLITIČKA POZADINA TORTURE NAD NOVAKOM: OVAJ ČOVEK I RIO TINTO STOJE IZA SVEGA?!

Novaku Đokoviću je odbijena viza u Australiji, te će morati da napusti zemlju u roku od jednog dana.

Iza svega se kao i uvek krije politika.

Australijske vlasti popustile su pred prevelikim pritiskom javnosti i borbe za političke poene. Novaku Đokoviću zabranjen je nastup na Australijan openu usled prevelikog straha vlasti od negatvne reakcije naroda koji je mesecima pod ekstremno strogim kovid protokolom.

Prema svemu sudeći, glavni krivac je niko drugi do premijer Skot Morison.

Njegova popularnost je na istorijskom minimumu, pa čim se on uključio u celu priču nadvio se oblak sumnje nad nastup Novaka Đokovića na ovogodišnjem grend slemu u Melburnu.

Čitav cirkus koji je trajao više od 8 sati pre svega zbog težine koju Novak nosi kao najbolji svetski sportista, ali je na kraju borba za politički rejting ipak presudila.

Premijer Australije nalazi se na najnižem stepenu popularnosti otkad je preuzeo funkciju. Naime, Morison je na “lošem glasu” među narodom zbog nekoliko poteza: Prvi su oštre mere i način na koji se Australija bori protiv pandemije kovida-19, a sa kojima se ne slaže solidan deo populacije.

Drugi razlog je potpuni spoljnopolitički fijasko sa aferom “podmornica”, gde je u poslednjem trenutku otkazao 40 milijardi evra vredan dogovor sa Francuskom za nabavku nuklearnih podmornica, što je razljutilo predsednika Emanuela Makrona, a Morisona u australijskoj javnosti prikazalo kao neodlučnog i nesposobnog lidera.

Zbog svega toga, populistički potez u vidu maltretiranja najboljeg sportiste sveta Morison je “oberučke” prihvatio, prvo jutrošnjom pretnjom da će ga “spakovati prvim avionom nazad”. a onda i očiglednim maltretiranjem na aerodromu koje traje više od tri sata.

“Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da

bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneto da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga” poručio je Morison.

Posle svega povodom odbijanja vize, Morison se oglasio se na društvenoj mreži Tviter.

“Viza gospodina Đokovića je odbijena. Pravila su pravila, posebno kada se radi o našim granicama. Niko nije iznad naših pravila. Ta pravila su dovela do toga da smo među državama koje su imale najmanju stopu smrtnosti od Kovida. Nastavljamo da se borimo”, napisao je Morison.

Treba istaći još jedan važan detalj, sedište kompanije koja hoće da uništi Srbiju, prirodu, reke, sela koja su nas odgajila vekovima nalazi se u Melburnu u Australiji.

Novak je javno dao podršku očuvanju Srbije, prirode i naše dece a to ga je koštalo hapšenja a verovatno i deportacije, pa se postavlja pitanje da li je i Rio Tinto uključen u sve što se dešava najboljem srpskom sportisti svih vremena.

Check Also

Rastući nemiri u Iranu, imaće posledice po ceo svet! – “Spreman teheranski majdan!”

Početkom maja u Iranu su izbili građanski nemiri sa novom snagom. Situacija u zemlji je, …