Home / TEMA DANA / PREDVODNIK „BREGZITA“ OTKRIO: JOŠ TRI ZEMLJE ĆE USKORO NAPUSTITI EU..

PREDVODNIK „BREGZITA“ OTKRIO: JOŠ TRI ZEMLJE ĆE USKORO NAPUSTITI EU..

Govoreći u Evropskom parlamentu u sredu, Najdžel Faraž lider stranke Brekit je rekao da ako Bregzit upola uspe, “ove institucije neće biti ovde u roku od deset godina”.

Faraž je rekao da će nastaviti kampanju “širom Evrope” protiv EU u narednim mesecima i godinama i identifikovao je tri zemlje – Italiju, Dansku i Poljsku – kao one koje će najverovatnije sledeće napustiti EU.

“One su među prvima”, izjavio je on.

Faraž predviđa da bi Italija, Danska i Poljska mogle da odu, rekavši: „Način na koji su iz EU vređali Poljake verovatno je više nego što oni mogu da podnesu. Anketa u Poljskoj prošle godine je prvi put rekla da Poljaci veruju da EU ima negativan uticaj na njihov život. “

U razgovoru za magazin EU Parlamenta, Faraž je danas predvideo da će se EU raspasti “za 10 godina”, zbog seizmičkog uticaja Bregzita.

Faraž, čija je stranka na posljednjim evropskim izborima osvojila 29 mandata, veruje da će odlazak Velike Britanije pokazati kao „udarni čekić“ za EU, dodavši, „i to je dobra stvar“.

Check Also

HRVATSKI ISTORIČAR: „KOLIKO GOD NA CELOM BALKANU KOPAMO DALEKO U PROŠLOST, NAILAZIMO SAMO NA SRPSKE TRAGOVE- SKADAR JE BIO SRPSKI KRALJEVSKI GRAD, A ALBANCI SE POJAVLJUJU TEK U 11-om VEKU!

„Suživot Srba i Albanaca preko je potreban, ali on se ne može graditi na lažima, …