Home / TEMA DANA / PRESTROJAVANJE PRED UDAR!? RUSI SMESTILI INTERKONTINENTALNU BALISTIČKU RAKETU “JARS” U SILOSE ZA LANSIRANJE- DOMET RAKETE 12.000 KM (VIDEO)

PRESTROJAVANJE PRED UDAR!? RUSI SMESTILI INTERKONTINENTALNU BALISTIČKU RAKETU “JARS” U SILOSE ZA LANSIRANJE- DOMET RAKETE 12.000 KM (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimke utovara interkontinentalne balističke rakete „Jars“ u Kozeljskoj raketnoj jedinici u Kalužskoj oblasti.

„Raketa se instalira u silos za lansiranje pomoću specijalne transportne i utovarne jedinice. Složene tehnološke operacije traju nekoliko sati“, naveli su u Ministarstvu.

Kako su saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije proces je trajao nekoliko sati.

Kozeljska raketna jedinica u Kalužskoj oblasti je prva koja je opremljena stacionarnim raketnim sistemom „Jars“. Ponovno naoružavanje Raketne vojska strateške namene uključuje i stvaranje nove socijalne infrastrukture.

„Sprovođenje planiranih aktivnosti za 2021. godinu koje podrazumevaju ponovno naoružavanje Raketne vojske strateške namene povećaće udeo modernih raketnih kompleksa strateške namene i mogućnosti za obavljanje zadataka nuklearnog odvraćanja“, dodali su u Ministarstvu.

Glavna prednost kompleksa RS-24 „Jars” je to što raketa odjednom može da ponese četiri borbena bloka od kojih svaki ima snagu od 300 do 500 kilotona. Povećan je i domet koji iznosi 12.000 kilometara.

Pored toga, „Jars” ima sistem koji mu omogućava da lansira raketu iz bilo koje pozicije na kojoj se nalazi i da se ne vezuje za ranije naznačene pozicije.

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …