Home / TEMA DANA / Ruska pravoslavna crkva pozvala muslimane u front protiv „civilizacije greha“

Ruska pravoslavna crkva pozvala muslimane u front protiv „civilizacije greha“

kiril- patrijarh- rusija

Šef odeljenja Ruske pravoslavne crkve za odnose sa društvom – protojerej Vsevolod Čapljin – pozvao je muslimane i pravoslavne da se objedine u borbi sa „zajedničkim izazovima“.

On je istovremeno apelovao da obe vere odbace „civilizaciju greha, zelenaškog novca odvojenog od rada, kulta potrošnje, dirigovanog haosa, političkih i informacionih manipulacija, duhovnog ropstva pod parolama slobode i vlasti pojedinaca pod parolama demokratije“.

Čapljin je posebno naglasio: „Da, mi smo bogoslovski različiti, to je očevidno. Međutim, ali su umnogome sazvučne, pa i jednake, naše misli o stanju društva, o perspektivama njegovog razvoja i o zadacima vernika. A suočavamo se i sa zajedničkim izazovima“.

Čapljin je sve ovo rekao na Desetom međunarodnom muslimanskom forumu. Još je dodao da pravoslavni i muslimani treba da formiraju „jedinstveni front za borbu sa antropocentrizmom, pseudohumanizmom, kultom grešnika u savremenoj masovnoj kulturi i sa pseudoekonomijom u kojoj novac može tobože do beskonačnosti praviti novac“.

Čapljin je prethodno ustao protiv postavljanja u Moskvi art-objekta „Sauronovo oko“, upozorivši da bi to bio „demonski simbol zla koje trijumfuje“.

(Fakti)

 

Check Also

ZAOKRET NA KOJI MOSKVA NIJE RAČUNALA: ENERGETSKA KATASTROFA U EVROPI POGODIĆE I SAMU RUSIJU!

U Evropskoj uniji vlada prava panika: cene gasa i struje rastu, razgovara se o stvaranju …