Home / TEMA DANA / RUSKI VOJNI STRUČNJAK: HAOS U AVGANISTANU JE UVOD U INVAZIJU NA RUSIJU!

RUSKI VOJNI STRUČNJAK: HAOS U AVGANISTANU JE UVOD U INVAZIJU NA RUSIJU!

Vojni stručnjak Viktor Baranets, ukazao je na opasnost od velikog napada avganistanskih terorista na susedne zemlje, koje su bile deo Sovjetskog Saveza.

Nakon što su Talibani konačno uspostavili svoju moć u Avganistanu i stvorili punopravne oružane snage, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan će postati žrtve napada Avganistanaca.

Vojni analitičar lista „Komsomolskaia Pravda“, napomenuo je da će talibanima možda trebati samo nekoliko godina, da se pripreme za invaziju na republike bivšeg SSSR-a.

Ekspert je primetio da je tako kratak vremenski okvir u velikoj meri posledica akcija Amerikanaca, koji su pre napuštanja Avganistana ostavili ogromne arsenale, kao i veliku količinu vojne opreme, koja je potom prešla u ruke talibana.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„ Kada se talibani konačno organizuju i preuzmu vlast, kada budu imali državu i pristojno naoružanu vojsku, onda će sa svim ovim pojuriti na sever, u Tadžikistan, Uzbekistan, Turkmenistan „, rekao je Baranets, naglašavajući da je samo 65 hiljada talibana uspelo da preuzme kontrolu nad čitavim Avganistanom.

Ekspert je istakao da se trenutno još 100.000 militanata pridružilo redovima terorista.

Sumirajući situaciju, on je izrazio uverenje da u dogledno vreme treba očekivati da će „ova legija sa američkim oružjem“ krenuti u rat protiv severnih suseda.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …