Home / TEMA DANA / ŠEŠELJ PRETI HAOSOM NA ULICAMA: ŠTA TO RADIŠ SA “MALIM ŠENGENOM” I UNIJOM SA ALBANIJOM- TO JE IZDAJA (VIDEO)

ŠEŠELJ PRETI HAOSOM NA ULICAMA: ŠTA TO RADIŠ SA “MALIM ŠENGENOM” I UNIJOM SA ALBANIJOM- TO JE IZDAJA (VIDEO)

U utorak sam postavio u Skupštini Srbije, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pitanje o nagoveštenom stvaranju „malog Šengena”, koji je već, iako ga nije ratifikovala Narodna Skupština, uključuje Srbiju, Severnu Makedoniju i Albaniju, na koje, suštinski srpski predsednik nije odgovorio.

Konkretno sam tražio da mi odgovori na to šta to može konkretno Srbiji da donese „mali Šengen”, a nije obuhvaćeno CEFTA sporazumom”, rekao je u sredu 14.11. na konferenciji za štampu lider radikala, dr Vojislav Šešelj, dodajući da mu nije jasno zašto Srbija nije ostala dosledna u insistiranju da se sprovodi dosadašnji CEFTA sporazum i da se ukviru njega nastavi davanja olakšica, u trgovinskoj razmeni između država članica, da bi se podstiakla na taj način njihova ekonomska i politička saradnja.

„Pa, sam „mali Šengen”, je uvredljiv za Srbiju i srpski narod, a verovatno je uvredljiv i za Albance i Makednce. Takođe, tu je i pitanje statusa članica. Status članica CEFTA sporazuma je sasvim jasno definisan: postoje države, koje su ravnopravne članice, a teritorija Kosova i Metohije je predstavljena sa fusnotom u kojoj se kaže da je taj prostor pod kontrolom UMNIK-a za koju važi Rezolucija SB 1244, garantujući time Srbiji da ne može doći formalno-pravnog prejudiciranja statusa Kosmeta. A, kada je u pitanju „mali Šengej”, postoji opasnost da se tome priključi, kao nezavisni član, Kosovo, a da Srbija ne bude u mogućnosti da to spreči, odnosno što bi implicitno značilo priznavanje nezavisnosti Kosmeta”, upozorio je prvi čovek SRS.

Na kraju je predsednik Srske radikalne stranke još i dodao da će se njegova stranka svim sredstvima, u okviru rada i funkcionisanja državnih organa boriti da Srbija ne prihvati „mali Šengen”, odnosno, ako u okviru njega bude, kao nezavisna država uključen i Kosmet, bude potrebno, protestvovati i na ulici.

Krušik

Na spomenutoj konfernciji za novinare dr Vojislav Šešelj se osvrnuo i na slučaj nezakonitog trgovanja oružjem u vezi afere „Krušik”.

On je je izjavio i da je potrebno da se pruži objektivan i istinit odgovor na pitanje da li je vojna fabrika Krušik iz Valjeva prodavala bilo kojoj privatnoj firmi svoje proizvode ispod cene proizvodnje ili ispod cene po kojoj ga prodaje Jugoimport SDPR-u.

„To je suštinsko pitanje i mi još nemamo odgovor na njega”, rekao je Šešelj i ocenio da SDPR, kao javno preduzeće, mora imati prednost prilikom trgovine naoružanjem.

Podsetimo, Šešelj je izjavio da je skandalozno ponašanje režima povodom afere u Krušiku, otkrivanja nelegalnog poslovanja te firme i hapšenja Aleksandra Obradovića kao čoveka koji je alarmirao javnost.

Šešelj je ocenio da je suština problema to da je Krušik sklapao nepovoljne ugovore sa privatnom firmom, kao i to da u toj frimi postoji sukob interesa jer je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović „u najmanju ruku zaposlen u toj firmi.”

Pogledajte video:

(Srbin.info)

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …