Home / TEMA DANA / Sindikat policije: Šta da je dron bio naoružan eksplozivom, hemijskim ili biološkim oružjem?

Sindikat policije: Šta da je dron bio naoružan eksplozivom, hemijskim ili biološkim oružjem?

Sindikat srpske policije oglasio se saopštenjem u kojem se navodi da „incident koji se dogodio na visokorizičnoj fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija nije samo politička provokacija i neprijatan eksces već i težak bezbednosni propust onih službi koji se bave obaveštajnim i kontraobaveštajnim radom“.

500

„Sramotno je i nezamislivo da bezbednosne i obaveštajne službe države Srbije nisu imale nikavu informaciju o planiranim aktivnostima, pripremi i upotrebi bespilotne letelice koja je izazvala eksces noseći zastavu Velike Albanije“, saopštio je sindikat.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Sindikata Glišo Vidović, navodi se da je bespilotna letelica umesto zastave Velike Albanije mogla da bude naoružana eksplozivnim sredstvima, hemijskim ili biološkim oružjem koje je moglo biti upotrebljeno protiv državnika najvišeg ranga, fudbalera, policajac ili građana koji su bili na stadionu.

„Ovakav čin dobro uvežbanih i obučenih lica, koji su pored srpskih službi bezbednosti i policije izvele dobro osmišljenu političku provokaciju u srcu Beogradu, uz upotrebu najmodernije tehnike i bespilotne letelice, otvara mnoga pitanja među kojima su i ona o obučenosti i pripremljenosti Srbije da se izbori sa mogućim terorističkim pretnjama i akcijama“, stoji u saopštenju.

Sindikat srpske policije, kao strukovno udruženje profesionalaca, izražava veliku zabrinutost za bezbednost svojih članova, policijskih službenika a pre svega građane Srbije koji su mogli biti objekat terorističkog napada uz upotrebu predmetne letelice.

Neophodno je da državni organi detaljno ispitaju čitav slučaj i utvrde odgovornost i propust službi i lica koja su bile nadležna da ovakve incidente spreče.

(Blic)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …