Home / TEMA DANA / ŠOK U AMERICI- CEO SVET ĆE SE OKRENUTI NAGLAVAČKE: KINEZI PRONAŠLI NEVEROVATNE ZALIHE NAFTE!

ŠOK U AMERICI- CEO SVET ĆE SE OKRENUTI NAGLAVAČKE: KINEZI PRONAŠLI NEVEROVATNE ZALIHE NAFTE!

Najveći kineski proizvođač nafte i gasa CNPC objavio je da je otkriveno ogromno naftno polje na severozapadu zemlje koje bi moglo da ima više od milijardu tona rezervi nafte.

Prema CNPC-u, dokazane rezerve na naftnom polju Kingčeng u slivu Ordosa iznose 358 miliona tona, dok bi procenjene rezerve mogle dostići 693 miliona tona.

Ove godine će se na naftnom polju proizvesti ukupno 640.000 tona nafte, a očekuje se da će godišnja proizvodnja u bliskoj budućnosti dostići tri miliona tona, izjavio je Li Luguang, potpredsednik „Petro Kine“, podružnice CNPC.

Kompanija je takođe objavila da je pronađeno oko 740,97 milijardi kubnih metara rezervi gasa iz škriljaca, koji su istraženi u jugozapadnom kineskom slivu Sičuanu. Ove godine Kina planira da proizvede 7,7 milijardi kubnih metara gasa iz škriljaca i proširi proizvodnju na preko 10 milijardi kubnih metara gasa do kraja 2020. godine.

Li je rekao da će kompanija podstaći tehnološke inovacije i proširiti istraživanje nekonvencionalnih energetskih resursa, kao što je gas iz škriljca.

Check Also

AKO SE PRIMENE MERE, BEZ POSLA U SRBIJI OSTAJE I DO 64.000 LJUDI- EVO KO I GDE..

Čak 64 hiljade ljudi povezanih sa ugostiteljstvom moglo bi da ostane bez posla u Beogradu …