Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO ISTRAŽIVANJE U SAD OTKRILO JEZIVU POVEZANOST MMR VAKCINE I AUTIZMA

ŠOKANTNO ISTRAŽIVANJE U SAD OTKRILO JEZIVU POVEZANOST MMR VAKCINE I AUTIZMA

Reanaliza CDC-ovih (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti) istraživanja o MMR vakcinama je pronašla snažnu, statistički značajnu vezu između MMR vakcine i autizma.

Član Borda CHD-a, dr. Brian Hooker, objavio je svoje nalaze u izdanju časopisa Journal of American Phisicians and Surgeons.

Izveštaji Collective-evolution.com: Podaci, kada su pravilno analizirani, koristeći CDC-ov vlastiti protokol istraživanja, pokazuju jaku, statistički značajnu vezu između MMR vakcine i autizma, posebno kod muškaraca afroamerikanaca.

Pored toga, postoji i veza između MMR vakcine i onih osoba kojima je dijagnostikovan autizam bez mentalne retardacije. Ovi odnosi dovode u pitanje zaključak originalnog „DeStefano et al. 2004“, koji je odbacio vezu između MMR vakcine i autizma.

Glavne tačke reanalize:

Stopa dijagnoze autizma se u SAD-u alarmantno povećala i oko 25 posto je veća kod crne dece. Kod dečaka je ova pojava mnogo češća nego kod devojčica.

Već 2001. godine, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) imali su podatke koji ukazuju na povećanu stopu dijagnoze autizma kod dece crnaca školskog uzrasta u Atlanti, koji su primili svoju prvu vakcinaciju protiv ospica-mumpsa i rubeole (MMR) prie 36 meseci.

Dr Hooker je primetio da je CDC odstupio od svog originalnog plana analize podataka, verovatno zbog neželjenih rezultata.

Stratifikovanjem podataka za afričko-američke muškarce po godini rođenja, on je pronašao statistički značajan veći rizik od dijagnoze autizma kod dece koja su primila prvu MMR vakcinu, rođene 1990. godine ili kasnije.

Izloženost timerosalu povećala se početkom devedesetih godina i nije uklonjena iz većine pedijatrijskih vakcina do 2004. godine. Dr. Hooker predlaže mogućnost da postoji neka interakcija između povećane izloženosti živom i rane MMR vakcinacije.

Bilo bi potrebno dalje istraživanje da bi se istražila ova mogućnost.

Interesovanje Dr. Hookera je izazvano, prenosi on, u komunikaciji sa CDC-vim uzbunjivačem, višim naučnikom koji je zadržao neke originalne analize.

Dr. Hooker zaključuje da neuspeh u praćenju ovih zapažanja predstavlja ogromnu izgubljenu priliku da se shvate mogući razlozi za ogromno povećanje ovog razornog neurološkog invaliditeta.

Izvod iz članka dr Hooker-a:

„Ova studija predstavlja reanalizu podataka Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koji se odnose na vezu između učestalosti autizma i starosti u kojoj su deca dobila prvu vakcinu protiv morbila i mumpsa. Statistički značajne veze su uočene kada su afričko-američki muškarci razmatrani odvojeno, dok su posmatrali one pojedince koji su vakcinisani pre i posle 36-mesečnog prekida.

Zvaničnici CDC-a su veoma slične odnose posmatrali još u novembru 2001. godine, ali ih nisu prijavili u svojoj konačnoj publikaciji. Pored toga, uočena je i veza, kada se konkretno uzimaju u obzir deca koja su dobila dijagnozu autizma bez mentalne retardacije.

Iako je ovo objavljeno u originalnom dokumentu iz 2004. godine, o njemu se nije raspravljalo, niti je sprovedena neka naknadna studija. Preliminarni rezultati takođe ukazuju na mogućnost sinergizma između izlaganja „thimerosal-u“ i vremenskog perioda MMR, što dovodi do većeg rizika od autizma.

Zaključak iz članka dr Hooker:

“Prvi set podataka koji su koristili „DeStefano et.al“ predstavlja veliku izgubljenu priliku da se shvati bilo kakva uloga između trenutka prve vakcine MMR-a i autizma. Ponovljena analiza predstavljena ovde objašnjava efekte koji bi trebali barem zaslužiti daljnju istragu. Konkretno, povećani rizici rane vakcinacije primećeni su za afro-američke muškarce i za slučajeve autizma bez MR. Oba fenomena zaslužuju dodatna istraživanja koja bi mogla dati važne dokaze o trenutnom ogromnom porastu autizma.

Dr. Hooker-ova Reanaliza CDC podataka o incidenciji autizma i vremenu prve MMR vakcinacije objavljena je 7. decembra 2018. u Journal of American Phisicians and Surgeons.

Dr. Villiam Thompson (viši naučnik CDC-a), koji je gore spomenut kao koautor ove studije, priznao je da je bio pod pritiskom da izostavi statistički značajne podatke, i da postoji veza između ove vakcine i autizma. On je ovu izjavu objavio u zvaničnom svojstvu, a ova priča je potpuno ignorisana od strane mainstream medija.

(Srpskidnevnik.com)

Check Also

GLAVNI EKONOMISTA SVETSKE BANKE: KOVID-19 JE POSLEDNjI EKSER ZA MRTVAČKI KOVČEG GLOBALIZACIJE

Da se globalizacija zaljuljala sad počinju da govore i neki od onih koji su je …