Home / TEMA DANA / SPREMITE SE- OVO JE ZATIŠJE PRED OLUJU ZA POKRETANJE ARMAGEDONA! EVO GDE ĆE POČETI..

SPREMITE SE- OVO JE ZATIŠJE PRED OLUJU ZA POKRETANJE ARMAGEDONA! EVO GDE ĆE POČETI..

Pobunjenici Huti preuzeli su odgovornost za napad na naftno postrojenje Saudijske Arabije. Iako su Iranci podržali ustanike, oni su negirali učešće u ovom napadu.

Skloni smo verovanju da su pobunjenici Huti sposobni da se bore sa sve većom sofisticiranošću. U avgustu su oborili naprednu, američku, bespilotnu letelicu, nateravši neke posmatrače da se zapitaju da li su pobunjenici “budućnost rata?”.

Nedavni napad bespilotnih letelica na naftno postrojenje nije prvi put da su pobunjenici Huti gađali vitalnu saudijsku infrastrukturu. Početkom avgusta otpočeli su napad bespilotnim letelicama na aerodrom Saudijske Arabije Aba, ciljajući kontrolni toranj.

Ranije iste nedelje, bespilotne letelice Huta gađale su civilne aerodrome u južnim saudijskim gradovima Aba i Najran, kao i vazduhoplovnu bazu King Kaled u Kamis Mušaitu.

Većina Amerikanaca, a mnogi Evropljani toga nisu ni svesni. Ali napadi bespilotnih letelica na vitalnu saudijsku infrastrukturu nešto je u čemu pobunjenici Huti postaju sve veštiji. Zbog toga smo skloni da verujemo iranskim poricanjima o umešanosti u nedavne napade bespilotnih letelica.

Američka inteligencija je svesna da su Huti itekako sposobni da izvedu sofisticirane napade dronovima. Bez sumnje su obavestili Trampa i Pompea, pa zašto predsednik i njegov državni sekretar više puta impliciraju da Iran stoji iza najnovijeg napada?

Deluje da se priprema put za napad na Iran. Tramp kaže da će biti “proporcionalan”, ali iskreno, on lupa gluposti i svestan je toga. Jer čak i da je američki napad “proporcionalan”, Tramp zna da njegovim odobravanjem povlači okidač.

Jer bez obzira koliko je “proporcionalan” američki napad, Tramp zna da će se Iran osvetiti, što bi na kraju moglo da eskalira u mnogo veći rat.

Pre nego što se to dogodi, sumnjamo da će Tramp pažljivo izvagati dokaze i razmotriti sve mogućnosti. Zato kaže da bi “sigurno voleo da izbegne rat sa Iranom”.

Ponaša se kao da ne želi vojni sukob s Iranom. Pokušava da nas uveri da želi da izbegne rat za koji se već odlučio.

To je deo istog trika koji je doveo do ostavke Boltona. Sve je to smišljeno kako bi se obični Amerikanci prevarili da misle kako Tramp želi najbolje interese za Ameriku, da želi da izbegne vojne angažmane u inostranstvu, kada po svoj prilici planira da ugura Ameriku u još jedan krvavi, potencijalno katastrofalni, rat. Da ne bude zabune, rat sa Iranom biće mnogo gori od Avganistana, Iraka, a verovatno i Vijetnama.

Za početak, sve američke vojne baze u regionu odmah će postati glavne mete što dovodi u opasnost desetine hiljada života. Tramp to zna. Cinično ih postavlja kao ciljeve što mu daje opravdanje ako i kada budu pogodjeni za pokretanje razornog kontranapada.

Tramp možda čak razmišlja o upotrebi nuklearnog oružja, kao konačnom rešenju za rešavanje iranske zagonetke jednom zauvek. Spremite se. Ovo je zatišje pred oluju predviđa opasnost endoftheamericandream.com.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …