Home / TEMA DANA / SRBIJI PRETI RAT: Srpska žandarmerija se raspoređuje u Preševu na granici sa Makedonijom!

SRBIJI PRETI RAT: Srpska žandarmerija se raspoređuje u Preševu na granici sa Makedonijom!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji.

VUCIC, STEFANOVIC, VELJOVIC, BOZOVIC

Kako javljaju mediji, u jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu poginula su tri policajca, a čak dvadeset policajaca je ranjeno.

Grupa od 70 naoružanih osoba je u okolini Kumanova otpočela oružane sukobe sa policijom, a ovo je samo jedan od incidenata koji se dešava u poslednje vreme u Makedoniji.

Tenzije dobrim delom podgreva i Tirana promovišući ideju „Velike Albanije“, a po svemu sudeći na delu je raspirivanje novog žarišta na tlu Evrope.

Krizna područja u Republici Srbiji su Kosmet, ali i jug Srbije, kao i Raška oblast.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obavestio je predsednika Vlade Aleksandra Vučića da su na granicu sa Makedonijom upućene dodatne bezbednosne snage kao i da je u Kopnenoj zoni bezbednosti pojačano prisustvo pripadnika Žandarmerije.

Ministar Stefanović razgovarao je i sa makedonskom ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloski o trenutnoj situaciji u Makedoniji.

Stefanović je Jankulosku obavestio da su upućene dodatne policijske snage na granicu sa Makedonijom, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu ministra.

Stefanović će, kako je rečeno, sa makedonskom koleginicom biti u kontaktu tokom celog dana i razgovarati o daljoj situaicji.

To je učinjeno po naredbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, navode u MUP-u. Stefanović se uputio u bazu Žandarmerije Ristovac na jugu Srbije.

RTS saznaje da je 450 pripadnika Žandarmerije raspoređeno u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

(Tanjug)

Check Also

Britanija poslala brodove u Odesu..– Moskva: Ulazimo u nuklearnu fazu!

Rusija ceni želju Britanije, da pošalje ratne brodove u Odesu. „Pojava ratnih brodova NATO-a u …