Home / TEMA DANA / SRPSKI ANALITIČAR UZNEMIRIO JAVNOST: Tenkovima ćemo ući na Kosovo i definisati granice Srbije, I TO OVAKO.. (VIDEO)

SRPSKI ANALITIČAR UZNEMIRIO JAVNOST: Tenkovima ćemo ući na Kosovo i definisati granice Srbije, I TO OVAKO.. (VIDEO)

Politički Analitičar Zvonimir Trajković kaže da je Aleksandar Vučić faktički ugasio sve mehanizme kojima je Srbija mogla da vrši uticaj na Kosovu i Metohiji i da sada zavisi od dobre volje terorista i kriminalaca da li će mu formirati Zajednicu srpskih opština.

Trajković objašnjava da je Vučić napravio grešku time što je prvo ugasio sprsko sudstvo, policiju i administraciju na Kosmetu umest da je to učinio tek po formiranju Zajednice srpskih opština.

Trajković ipak napominje da je Trajković tešku situaciju nasledio od ppredhodne vlasti Demokratske snage ali da je trebalo mnogo opreznije da vodi nastavag pregovora u Briselu.

– Mi smo popuštali, pouštali i došli do zida. Danas nam nude samo da priznamo Kosovo, ili čak da ga formalno ne prznamo ali da mu omogućemo ulazak u međunarodne organizacija pa o u UN, što je fakrički priznanje Kosova – rekao je Trajković u intervjuu za produkciji „Balkan info“.

On je objasnio da je Srbija mogla na vreme da se odupre pritiscima ali da je odabrala da slepo ide ka EU, koji po njemu vodi u ambis.

Trajković se založio za vojno rešenje pitanja Kosova.

– Možda ne sutra ali vprekosutra bi upalio tenkove, zgazio to što treba na Kosovu i definisao grance Srbije. To neće biti rat. Oni plaše narod time. Na Kosovu nema ni milion Šiptara. Ljudi, ako mi ne možemo da se savladamo milion Šiptara, bez obzira ko ih podržava, onda mi ne postojimo kao ozbiljna država – kaže Trajković.

Pogledajte video:

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …