Home / TEMA DANA / TAKO TO RADI FARMACEUTSKA MAFIJA: Proizvođač lažirao podatke na vakcinama! Hiljadama dece ubrizgan OTROV

TAKO TO RADI FARMACEUTSKA MAFIJA: Proizvođač lažirao podatke na vakcinama! Hiljadama dece ubrizgan OTROV

Predsednik Kine Si Đinping zahtevao je hitnu i strogu istragu o skandalu vezanom za vakcinisanje, dok u zemlji raste panika o bezbednosti vakcina.

Naime, prošle nedelje proizvođač vakcina Čangšeng Bajotehnolodži Ko falsifikovao je podatke na vakcinama protiv besnila.

Kompaniji je naloženo da obustavi proizvodnju i povuče sve vakcine protiv besnila. Za sada nema dokaza da je vakcina bilo kome naškodila, ali je skandal izazvao veliko negodovanje u Kini.

Premijer Kine Li Kećang zatražio je u nedelju da oni koji su umešani u skandal budu strogo kažnjeni, rekavši da je incidentom “pređena moralna linija”. Pored toga, u provinciji Djilin vlasti su saopštile da je serija vakcina protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (DTaP), takođe, ispod standarda.

Kako su izvestili mediji, više od 250.000 doza DTaP je prodato preventivnim centrima na istoku Kine.

Kompaniji je naređeno da plati kaznu od oko 510.000 dolara.

Prema podacima Kineske administracija za hranu i lekove, nema podataka o oboljevanju zbog vakcine iako je ona data deci širom zemlje.

(Tanjug)

Check Also

RSE OTKRIVA STROGO POVERLjIVU TAJNU: ZAPAD JE DRŽAVNOM VRHU SRBIJE NAREDIO DA ĆUTI O..

Ministrima u Vladi Srbije data je preporuka da ne komentarišu hašku presudu doživotne robije Radovanu …