Home / TEMA DANA / TEŠKA POMETNJA I ŠOK NA ZAPADU: BUGARI OTKRILI DA SU RUSI SMESTILI S-400 U ŠPIJUNSKI CENTAR U NIŠU!

TEŠKA POMETNJA I ŠOK NA ZAPADU: BUGARI OTKRILI DA SU RUSI SMESTILI S-400 U ŠPIJUNSKI CENTAR U NIŠU!

Bivši ambasador Bugarske u SAD, članica odbora Atlantskog saveta Bugarske Elena Poptodorova, izjavila je da je Niš očigledno ruska vojna baza u Srbiji.

Istovremeno, bivši ministar spoljnih poslova Bugarske Solomon Pasi pozvao je Evropsku komisiju da obrati pažnju na rusku aktivnost u Srbiji

„Niš je očigledno ruska vojna baza u Srbiji koju nazivaju centrom ili skoro pa institucijom. Ako tamo ostave S-400, njihovo dejstvo će pokrivati i Bugarsku i ceo region Zapadnog Balkana“, ocenila je Poptodorova.

Pored toga, bivši ministar spoljnih poslova Bugarske Solomon Pasi prokomentarisao je na svom Tviter profilu fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, apelujući na Evropsku komisiju da obrati pažnju na rusku aktivnost u Srbiji.

„Da li će biti nekih diskusija o ruskom vojnom prisustvu u Srbiji i ruskom špijunskom centru u Nišu? Ili mi i KGB-u nudimo evropske perspektive?“, napisao je Pasi.

Ranije su iz Atlantskog centra Bugarske, kojim takođe predsedava Pasi, saopštili da su zabrinuti zbog transporta ruskih sistema S-400 u Srbiju, jer bi prisustvo takvih sistema u srcu Balkana formiralo zonu u koju bi NATO teško pronikao u slučaju krize.

„Značajan deo vazdušnog prostora iznad zapadne Bugarske, uključujući i Sofiju, naći će se u dometu raketa. To protivreči interesima naše zemlje, koja je NATO saveznik“, navodi se u saopštenju Organizacije na Fejsbuku.
(Sputnik)

Check Also

Rastući nemiri u Iranu, imaće posledice po ceo svet! – “Spreman teheranski majdan!”

Početkom maja u Iranu su izbili građanski nemiri sa novom snagom. Situacija u zemlji je, …