Home / TEMA DANA / TIJERI MEJSAN: Ono što Tramp priprema niste sanjali ni u noćnoj mori…

TIJERI MEJSAN: Ono što Tramp priprema niste sanjali ni u noćnoj mori…

Donald Tramp je spreman da razmontira imperijalne međunarodne organizacije, okrene Pentagon daleko od izgradnje imperije, zavlada u CIA-i, i razvije nacionalnu ekonomiju.

1916.godine, tokom Prvog svetskog rata, Lenjin je analizirao razloge koji su doveli do sukoba između imperija u njegovo vreme. On je napisao – Imperijalizam, najviši stepen kapitalizma. U ovoj knjizi je pojasnio svoju analizu – “Imperijalizam je kapitalizam koji je stigao u fazu svog razvoja gde je potvrđena dominacija monopola i finansijskog kapitala, gde je izvoz kapitala stekao veliki značaj, gde je počelo deljenje sveta između međunarodnih fondova, i gde je postignuta podela svih teritorija sveta između najvećih kapitalističkih zemalja.“

Činjenice su potvrdile njegovu logiku koncentracije kapitalizma koju je opisao. U razmaku od jednog veka, stvorena je nova imperija kao presedan – “Amerika“ (to se ne treba pomešati sa američkim kontinentom). Nekoliko fuzija i akvizicija, nekoliko multinacionalnih kompanije je stvorilo svetsku vladajuću klasu koja se svake godine okuplja kako bi sama sebi čestitala u Davosu u Švajcarskoj. Ovi ljudi ne služe interesima američkog stanovništva, i zapravo i sami nisu nužno državljani SAD-a, ali koriste sredstva američke savezne države kako bi maksimalno povećali svoj profit.

Donald Tramp je izabran za predsednika SAD-a zbog svog obećanja da će vratiti ranije stanje kapitalizma, odnosno “Američki san,“ konkurencijom na slobodnom tržištu. Naravno, pre svega možemo, kao i Lenjin, tvrditi da je takav preokret nemoguć, ali ipak, novi predsednik je posvećen tom pravcu.

Suština imperijalnog kapitalističkog sistema je izražena doktrinom Pentagona, koju je formulisao admiral Artur Cebrovski – svet je sada podeljen na dva dela.

Sa jedne strane, razvijene, stabilne države…

… a sa druge strane, one države koje još nisu integrisane u imperijalni globalistički sistem i stoga su osuđene na nestabilnost. Američke oružane snage su zadužene za uništenje državnih i društvenih struktura neintegrisanih regiona. Od 2001. godine su oni strpljivo uništavali “Veliki Bliski istok,“ a sada se spremaju da to isto učine u “Zapadnoindijskim ostrvima.“

Obavezni smo da napomenemo da je način na koji Pentagon gleda na svet zasnovan na istim konceptima koji su koristili anti-imperijalistički mislioci kao što su Imanuel Valerštajn, Đovani Ariđi ili Samir Amin.

Pokušaj rešenja

Cilj Donalda Trampa se tako sastoji od reinvestiranja transnacionalnog kapitala u američku ekonomiju, i odvraćanje Pentagona i CIA-e od njihovih trenutnih imperijalističkih funkcija u Nacionalnoj odbrani.

Da bi to učinio, on se mora povući iz međunarodnih komercijalnih ugovora i razrešiti međudržavne strukture koje čine stari poredak.

Poništavanje međunarodnih komercijalnih ugovora

Od prvih dana njegovog mandata, predsednik Tramp je uklonio svoju zemlju iz trans-pacifičkog sporazuma o partnerstvu, koji još nije potpisan. Ovaj komercijalni ugovor je sastavljen strateški kao sredstvo za izolaciju Kine.

S obzirom na to da nije mogao da otkaže potpis svoje zemlje na onim ugovorima koji su već bili na snazi, kao što je Severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA), on je počeo da ih razrešava nametanjem raznih carinskih obaveza koje su bile suprotne duhu, ali ne slovima, sporazuma.

Ponovno formulisanje ili razrešavanje međudržavnih struktura

Kao što se često pisalo, Organizacija Ujedinjenih nacija više nije forum za mir, već instrument američkog imperijalizma kom nekoliko država nastavlja da se suprotstavlja.

To je već bio slučaj tokom sovjetske politike prazne stolice (Korejski rat), a od jula 2012. godine, to je ponovo istina. Predsednik Tramp je direktno napao dva glavna imperijalistička sredstva unutar OUN-a – mirovne operacije (koje su zauzele mesto posmatračkih misija koje su prvobitno planirane u Povelji), i Savet za ljudska prava (čija je jedina funkcija da se opravdaju humanitarni ratovi NATO-a).

On je te operacije lišio svog budžeta, i povukao svoju zemlju iz tog Saveta. Međutim, on je upravo izgubio izbor za direktora Međunarodne organizacije za migracije, ostavljajući otvoren put, za trenutak, za svetsku trgovinu ljudskim bićima. Naravno, on nema apsolutno nikakvu želju da uništi OUN, već samo da preusmeri njihove aktivnosti i vrati ih na njihovu prvobitnu funkciju.

On je jednostavno torpedirao G7. Ovaj sastanak, koji je prvobitno bio zamišljen kao trenutak za razmenu stavova, postao je, od 1994. godine, instrument za imperijalnu dominaciju. 2014. godine se transformisao u instrument za antirusku aktivnost – i na taj način se uskladio sa onim što je postala nova strategija anglosaksonskih nacija, sa ciljem “smanjenja gubitaka,“ drugim rečima, izbegavanje Svetskog rata ograničavanjem imperije do granica Rusije i tako je izolovati. Predsednik Tramp je tokom sastanka u Šarlrou bio veoma zainteresovan da svojim zbunjenim saveznicima pokaže da on više nije njihov nadređeni, i da će morati da se snađu sami.

Na kraju, nakon što je pokušao da iskoristi Francusku da rasturi Evropsku uniju, okrenuo se Italiji, gde je poslao Stiva Banona da kreira antisistemsku vladu uz pomoć američkih banaka. Rim je već zaključio savez sa pet glavnih gradova protiv Brisela.

Ponovno investiranje u produktivnu ekonomiju

Preko raznovrsnih fiskalnih i carinskih mera, koje je retko proglašavao Kongres i uglavnom su usvajane dekretom, predsednik Tramp je ohrabrio velike kompanije svoje zemlje da vrate svoje fabrike nazad u SAD. Odmah je usledio ekomski oporavak, što je jedina stvar koju će mu štampa priznati.

Preorijentisanje Pentagona i CIA-e

Ovo je očigledno najteža operacija. Tokom svog izbora, predsednik Tramp je mogao računati na glasove svojih vojnika, ali ne i nadređenih oficira i generala.

Donald Tramp je ušao u politiku 11. septembra 2001. godine. Odmah je osporio zvaničnu verziju događaja. Nakon toga, izrazio je svoju zapanjenost zbog kontradikcija glavne priče – iako su predsednici Buš mlađi i Obama izjavili da su želeli da eliminišu pokrete džihadista, primećivalo se suprotno, drastično umnožavanje i globalizacija džihazidma tokom njihovih mandata, što je išlo i do te mere da se kreirala nezavisna država u Iraku i Siriji.

Zbog toga se, čim je preuzeo dužnost, predsednik Tramp okružio oficirima koji su uživali priznati autoritet u vojsci. Za njega je to bila jedina opcija, i da bi se zaštitio od vojnog državnog udara i da bi osigurao da mu se povinuju u reformama koje je želeo da sprovede. Zatim je celoj vojsci dao odrešene ruke po pitanju svega što se tiče taktika na terenu. Na kraju, nikada nije propustio priliku da potvrdi svoju podršku oružanim snagama i obaveštajnim službama.

Nakon što su oduzeli njihovo trajno predsedavanje u Savetu za nacionalnu bezbednost od predsednika načelnika štaba i direktora CIA-e, on je izdao naredbu da prestanu sa podrškom džihadistima. Progresivno, videli smo da Al Kaida i Daeš gube tlo pod nogama. Ova politika se nastavlja danas sa povlačenjem američke podrške džihadistima u južnoj Siriji. Od sada, oni više ne formiraju privatne vojske, već samo rasute grupe koje se koriste za povremene terorističke akcije.

Slično tome, on se pre svega pretvarao da odustaje od razrešavanja NATO-a ako se slože da dodaju antiterorističku funkciju njihovoj antiruskoj funkciji. On sada počinje da pokazuje NATO-u da ne uživa večne privilegije, kao što smo videli sa njegovim odbijanjem da izda posebnu vizu bivšem generalom sekretaru. Iznad svega, počeo je da smanjuje svoju antirusku funkciju. On sada pregovara sa Moskvom o ukidanju manevara Saveza u Istočnoj Evropi. Osim toga, on sada preduzima administrativne akcije koje potvrđuju odbijanje saveznika da doprinesu kolektivnoj odbrani koliko god su u mogućnosti. Na ovaj način, on se priprema da razmontira NATO čim on to bude smatrao pogodnim.

Ovaj trenutak će doći samo kada dođe do destrukcije međunarodnih odnosa istovremeno sa zrelošću u Aziji (Severna Koreja), Velikom Bliskom istoku (Palestina i Iran), i u Evropi (UE).

Imajte na umu

  • Predsednik Tramp apsolutno nije “nepredvidiv“ lik toliko često koliko ga opisuju. Sasvim suprotno, on deluje na jasan i logičan način.
  • Donald Tramp priprema reorganizaciju međunarodnih odnosa. Ova promena će se odvijati kroz potpuni i iznenadni preokret usmeren protiv interesa transnacionalne vladajuće klase.

Webtribune.rs

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …