Home / TEMA DANA / TRI TRAMPOVA ČOVEKA donose PROMENU, Prištini se neće svideti, ali Beograd IMA ŠANSU…

TRI TRAMPOVA ČOVEKA donose PROMENU, Prištini se neće svideti, ali Beograd IMA ŠANSU…

Zvanična Amerika menja politiku kada su u pitanju Srbija i njeni interesi. Trojica najbližih saradnika Trampa, koji su zamenili dokazane mrzitelje naše zemlje i promenili pravac delovanja američke administracije, jesu savetnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, Trampov zet Džared Kušner i pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel.

Ovaj trojac nalazi se na vrhu tima koji menja pravac delovanja Zapada prema Srbiji, a koji će se najviše videti po pitanju kosovskog problema. To je potvrdio i ministar Dačić, koji je nakon razgovora sa američkim zvaničnicima i posete Vašingtonu poručio da sadašnja administracija razume interese Srbije.

– Situacija se značajno promenila posle dolaska nove administracije, što mi je rekao i Bolton. Prvi put posle dolaska Trampa, a naročito posle postavljanja Mičela, zaduženog za naš region, njihov pristup je da žele da saslušaju, da imaju, kako oni kažu, kreativan pristup, koji podržava da se dođe do kompromisnog rešenja – rekao je Dačić.

Diplomate Zoran Milivojević i Vladislav Jovanović, navode da Beograd mora da iskoristi povoljne vetrove koji sada stižu iz Vašingtona.

(Republika)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …