Home / TEMA DANA / TURSKA OTKRILA PODATKE: Amerika neće prva napasti Siriju- EVO KO ĆE TO URADITI..

TURSKA OTKRILA PODATKE: Amerika neće prva napasti Siriju- EVO KO ĆE TO URADITI..

Turski mediji tvrde da je u britanskim vojnim bazama na Kipru zabeležena velika aktivnost, što je po njima siguran znak da se sprema napad na Siriju.

Porast aktivnosti je posebno zabležen posle napada hemijskim oružjem na Dumu.

Moguću udar na Siriju je za sada na stolu SAD, a sve su jača pitanja da li će Britanija u tome slediti svog saveznika.

Izveštaji iz Turske vezani su za aktivnosti na bazama na ostrvu u pripremi za napad na sirijski režim pod vodstvom Bašara Al Asada.

Zvaničnici britanskog Ministarstva odbrane (MOD) odbacili su ove turske izveštaje kao „spekulacije“ prilikom razgovora za Dejli star.

Međutim, oni nisu porekli „mogući“ rast u aktivnostima u bazama – za što je Ministarstvo odbrane kao razlog navelo napad na terorističke ciljeve u  u Siriji.

Avioni RAF – „Tajfun“ i „Tornado“ stacionirani su na mediteranskom ostrvu u sklopu operacije Šejder – britanske „borbe“ protiv „Islamske države“.

Pritisak se povećava za Britaniju da se pridruži akciji protiv Sirije – pogotovo kada se tvrdi da  Izrael već uključio lansiranjem projektila sa aviona F-15.

Poslanici parlamenta su upozorili da Britanija ne bi trebalo da stoji po strani pošto Sirija upada u “ pakao“.

Britanija nije bila uključena u prošlogodišnje udare protiv Asadovog režima  pod vođstvom SAD-a – kada je USS Ros ispalio 59 krstarećih raketa na aerodromu Šarat.

KINESKA RATNA MORNARICA SE PRETPOČINILA RUSKOJ MORNARICI

Kineske pomorske snage koje se nalaze u basenu Sredozemnog mora spremne da se pretpočine komandi ruske Ratne mornarice u slučaju američkog napada na Siriju. Crnomorska flota i dobar deo ruskih avio-pukova strategijske namene podigli stepen borbene gotovosti.

Prema informacijama koje je objavio tviter nalog War Time, kineski borbeni brodovi koji se nalaze u Sredozemnom moru dobili su naređenje, da se u slučaju ratne eskalacije u ovom delu sveta, pretpočine komandi ruske Ratne mornarice. Ovo praktično znači, da eventualni američki udar po ciljevima u Siriji, neće moći da prođe bez aktivnog učešća i Vojske NR Kine.

Isti izvor je objavio i informaciju da je ruska Crnomorska flota prešla u režim pune borbene gotovosti, kao i dobar deo jedinica koji u svom sastavu imaju startegijske bombardere.

Naime, prema tim navodima, iz ruske avio-baze Mozdok poletela je grupa bombardera Tu-22M3 i odletela u pravcu Irana. Pre nekoliko dana na prostor Sirije prebačeni su i specijalni protiv-podmornički avioni I-38 Novela.

Sa druge strane, radarski kapaciteti koji su postavljeni u Siriji, registrovali su snažnu aktivnost specijalizovanog izviđačkog aparata Boeing P-8A Posejdon, na par stotina kilometara od Latakije.

Ovaj avion sa evidencijskim brojem 168439 intezivno osmatra sirijske teritorijalne vode i kopnenu dubinu, na potezu od Tartusa pa sve do Latakije.

Na širem prostoru istočnog Mediterana je primećena i avio-cisterna KC-10A, koja ima zadatak da lovačko-bombarderskoj avijaciji obezbedi logističku podršku u snabdevanju gorivom.

Check Also

Rastući nemiri u Iranu, imaće posledice po ceo svet! – “Spreman teheranski majdan!”

Početkom maja u Iranu su izbili građanski nemiri sa novom snagom. Situacija u zemlji je, …