Home / TEMA DANA / UDARNA VEST- OVO SE KRIJE: U PARIZU POČINJE UKRAJINSKI MAJDAN! MAKRON DOZVOLIO SUROV OBRAČUN SA NARODOM (VIDEO)

UDARNA VEST- OVO SE KRIJE: U PARIZU POČINJE UKRAJINSKI MAJDAN! MAKRON DOZVOLIO SUROV OBRAČUN SA NARODOM (VIDEO)

Sada smo svi Palestinci. Svako od nas živi pod okupacijskom vladom! U Parizu policija ubija ljude! Ni mediji nisu bezbedni! Makron jednostavno ubija sve.

Francuski novinar se prisetio zastrašujućeg trenutka kada ga je na protestu Žutih prsluka pogodila eksplozivna granata-suzavac, rekavši za RT da nema opravdanja da policija koristi borbeno oružje.

Tokom vikenda je obeleženo godinu dana od protesta Žutih prsluka u Francuskoj, pri čemu je nezavisni novinar Žulijan bio među mnogim novinarima koji su pratili jubilarne skupove u Parizu.

Sve je počelo mirno, ali su stvari brzo izmakle kontroli jer je protest očigledno preuzela grupa demonstranata u crnoj odeći. „To je bio pravi nered. Neke scene su ličile na urbano gerilsko ratovanje “, prisetio se kasnije Žulijan.

Do sada sam video vrlo obećavajuće znakove Žutih prsluka. Kao prvo, oni ne dopuštaju sebi da budu upucani poput čurki. Oni koriste štitnike, kriju lica.

Prizori su nestvarni. Policija direktno puca u ljude gumenim mecima ili nečim sličnim – njihova tela su širom ulice!

Postoji vrlo dobra šansa da će Žuti prsluci ovoga puta otići pravo na ceo “Majdan” i početi otvorenu građansku neposlušnost. Vidim da se priprema kamenje, banke se pale i direktno se svađaju sa policijom – niko se ne pretvara da policija više neće pucati. Ton je potpuno drugačiji.

Da li vas je iko ikada tako povukao za kosu? Mene jeste. Grozno je. To ostavlja rupe na vašoj lobanji – nema šanse da ti prljavi pandur ne izvuče snop kose. Mrzim da izigravam belog viteza, ali čoveče, to je najprljavija stvar i to je stvarno kurvinsko ponašanje.

Ovo je sada rat zaključuje RT

Webtribune.rs

Check Also

OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA STOJI IZA HAPŠENJA VUČIĆEVIH NAJBLIŽIH SARADNIKA

Nova rijaliti zvezda sa naslovnih strana dnevnih novina pod kontrolom vladajućeg režima je Slaviša Kokeza, …