Home / TEMA DANA / UDARNO! „SRPSKI POLITIČARI KROZ MJESEC-DVA VIŠE NEĆE PRIJETITI OTCJEPLJENJEM- PRIHVATIĆE ISTINU O RATU!“

UDARNO! „SRPSKI POLITIČARI KROZ MJESEC-DVA VIŠE NEĆE PRIJETITI OTCJEPLJENJEM- PRIHVATIĆE ISTINU O RATU!“

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije u BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da je „uvjeren da će srpski političari odustati od prijetnji otcjepljenjem i prihvatiti istinu o ratnim zbivanjima, kao i da HDZ BiH neće uspeti da blokira izbore iduće godine ako se ne promene izborna pravila.

U  intervjuu za sarajevski portal Faktor, čelnik vladajuće bošnjačke stranke u BiH kazao je da „pojačana nervoza među srpskim političarima zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja ratnih zločina može potrajati još mjesec do dva, a da će poslije toga uslijediti njihovo suočavanje sa realnošću“.

– Srpski političari moraće da prihvate realnost – kazao je Izetbegović, dodajući da je „nedopustivo negirati presude međunarodnih sudova i veličati ratne zločince, što će ubuduće, u skladu sa Inckovom odlukom, biti kažnjivo i zatvorom do pet godina“.

Poručio je i da vlasti Republike Srpske nemaju pravo da, kako tvrdi, “sprovode aparthejd u tom entitetu“, uskraćujući Bošnjacima i Hrvatima u Srpskoj, kako dalje tvrdi, elementarna prava.

Kazao je i da „treba biti oprezan u tumačenju stvarnih namjera predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji javno šalje pomirljive poruke, ali zato dopušta njemu bliskim političarima, poput Milorada Dodika i Aleksandra Vulina, da nastave s prijetećim i zapaljivim izjavama“.

– Sasvim sigurno, Vulin bez njegove (Vučićeve) saglasnosti ne bi smio da kaže da će vojska Srbije štititi Srbe ma gdje živjeli, dakle ignorišući teritorijalni integritet i granice –  izjavio je Izetbegović.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …