Home / TEMA DANA / UDARNO! „SRPSKI POLITIČARI KROZ MJESEC-DVA VIŠE NEĆE PRIJETITI OTCJEPLJENJEM- PRIHVATIĆE ISTINU O RATU!“

UDARNO! „SRPSKI POLITIČARI KROZ MJESEC-DVA VIŠE NEĆE PRIJETITI OTCJEPLJENJEM- PRIHVATIĆE ISTINU O RATU!“

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije u BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da je „uvjeren da će srpski političari odustati od prijetnji otcjepljenjem i prihvatiti istinu o ratnim zbivanjima, kao i da HDZ BiH neće uspeti da blokira izbore iduće godine ako se ne promene izborna pravila.

U  intervjuu za sarajevski portal Faktor, čelnik vladajuće bošnjačke stranke u BiH kazao je da „pojačana nervoza među srpskim političarima zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja ratnih zločina može potrajati još mjesec do dva, a da će poslije toga uslijediti njihovo suočavanje sa realnošću“.

– Srpski političari moraće da prihvate realnost – kazao je Izetbegović, dodajući da je „nedopustivo negirati presude međunarodnih sudova i veličati ratne zločince, što će ubuduće, u skladu sa Inckovom odlukom, biti kažnjivo i zatvorom do pet godina“.

Poručio je i da vlasti Republike Srpske nemaju pravo da, kako tvrdi, “sprovode aparthejd u tom entitetu“, uskraćujući Bošnjacima i Hrvatima u Srpskoj, kako dalje tvrdi, elementarna prava.

Kazao je i da „treba biti oprezan u tumačenju stvarnih namjera predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji javno šalje pomirljive poruke, ali zato dopušta njemu bliskim političarima, poput Milorada Dodika i Aleksandra Vulina, da nastave s prijetećim i zapaljivim izjavama“.

– Sasvim sigurno, Vulin bez njegove (Vučićeve) saglasnosti ne bi smio da kaže da će vojska Srbije štititi Srbe ma gdje živjeli, dakle ignorišući teritorijalni integritet i granice –  izjavio je Izetbegović.

(Tanjug)

Check Also

SATELITSKI SNIMAK OGROMNOG RUSKOG NUKLEARNOG TORPEDA NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU NA ZAPADU

Britanski korisnici interneta zabrinuti su zbog nove satelitske slike koju su objavili strani mediji. Čitaoci …