Home / TEMA DANA / UGLEDNI SRPSKI LEKARI UPOZORAVAJU: NATO je u Srbiji počinio GENOCID, preti nam EPIDEMIJA RAKA 2019. godine!

UGLEDNI SRPSKI LEKARI UPOZORAVAJU: NATO je u Srbiji počinio GENOCID, preti nam EPIDEMIJA RAKA 2019. godine!

bombardovanje
Osiromašeni uranijum iz NATO bombi ima najjače dejstvo posle 15 do 20 godina, što znači da ćemo do 2019. imati drastično povećanje broja obolelih od raka. Zatrovali su nam sve, zemlju, vazduh, životinje, počinili su pravi genocid

NATO je 1999. u Srbiji počinio nezapamćen genocid, a zbog osiromašenog uranijuma iz njihovih bombi za dve godine preti nam prava epidemija raka, tvrde poznati srpski lekari Danica Grujičić i Slobodan Čikarić.

Prema njihovim rečima, NATO bombardovanje, čija je 18-godišnjica obeležena u petak, ostavilo je nesagledive posledice po Srbiju. Pored drastičnog povećanja broja obolelih od karcinoma, osiromašeni uranijum i plutonijum iz bombi zatrovali su nam zemlju, vazduh, biljke i životinje.

Rak nas ubija

Slobodan Čikarić, predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka, rekao je u petak na tribini „Posledice NATO agresije na SRJ – osamnaest godina kasnije“ da je na našu zemlju tokom 78 dana agresije bačeno 15 tona osiromašenog uranijuma, ali što je najgore, u bombama se nalazio još opasniji plutonijum 239.

– Njega su Amerikanci koristili za izradu atomskih bombi.

Baciti osiromašeni uranijum na ljude je zločin, a ako se u njemu nađe i plutonijum, to je „zločin puta deset“, to je pravi genocid – objašnjava Čikarić i dodaje da je dejstvo ovih otrovnih čestica najjače u periodu između 15 do 20 godina posle bacanja u prirodu:

– To znači da je od 2014. godine počeo da raste broj obolelih od karcinoma, kao direktna posledica osiromašenog uranijuma i da će taj rast svoj vrhunac doživeti 2019. godine, kada nas očekuje prava epidemija raka u Srbiji.

Dakle, NATO bombe i danas, 18 godina kasnije, izazivaju rak kod ljudi u Srbiji i izazivaće ga još u budućnosti – naglasio je Čikarić i dodao da o onome što priča najbolje govori podatak da je broj obolelih od malignih bolesti 2014. godine bio za 50 odsto veći u odnosu na 2013.

Čikarić je rekao da je osiromašeni uranijum uglavnom bačen na teritoriji Kosova i Metohije, ali je stvarajući oblake prašine, koje je vetar raznosio, on razasut po celoj Srbiji.

– Osiromašeni uranijum zatrovao nam je vazduh i zemlju, ali i životinje i biljke, čije proizvode jedemo. A napominjem, za nastanak malignih tumora uopšte nije potrebna velika doza zračenja – rekao je Čikarić.

Neurohirurg u Kliničkom centru Srbije profesor Danica Grujičić na istoj tribini upozorila je da je Srbija po smrtnosti od malignih bolesti ubedljivo prva u Evropi.

NATO nam je, pored osiromašenog uranijuma, bacio i plutonijum, što je „zločin puta deset“

Slobodan Čikarić,
predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka

– Samo od leukemije smrtnost od 2002. godine do danas povećana je za čak 139 odsto! Osim toga, kod nas se na 100.000 stanovnika registruje 5.500 obolelih od različitih vrsta karcinoma, dok je u Evropi ta brojka daleko manja, oko 2.000.

Sva ta oboljenja, kao i sterilitet i autoimune bolesti su direktna posledica bombardovanja osiromašenim uranijumom. Te 1999. godine načinjen je genocid i velika ekološka katastrofa, a država mora da ustanovi kolika je zaista šteta načinjena prema narodu, koji je sve bolesniji – rekla je Grujičićeva.

 (Informer.rs)

Check Also

OTKRIĆE ZATRESLO SRBIJU: VUČIĆ REŽIRAO HAOS NA KIM UZ DOGOVOR! SVE POVEZANO S IZBORIMA I RIO TINTOM! (VIDEO)

Za današnji haos na Kosovu i Metohiji je direktno odgovoran Aleksandar Vučić, koji je u …