Home / TEMA DANA / UVOD U PRIZNANJE: Vojska se razmešta na Kosovu- NAJAVA RATA ZA 48 SATI!

UVOD U PRIZNANJE: Vojska se razmešta na Kosovu- NAJAVA RATA ZA 48 SATI!

Akcija razmeštanja opreme i vojnika iz baze u opštini Vučitrn zbog moguće destabilizacije. I Kosovska policijska služba izdala nalog da njeni pripadnici budu u pripravnosti, posebno oko crkava.

Zbog informacije da bi u narednih 48 sati moglo da dođe do destabilizacije bezbednosne situacije na severu Kosova i Metohije, Kfor je u četvrtak u ranim jutarnjim satima prebacio deo opreme i tehnike iz svoje baze, u selu Mađunsko u opštini Vučitrn, na sever pokrajine.

Zato je u više navrata bio zaustavljen saobraćaj na deonici puta Vučitrn – Kosovska Mitrovica, a deo opreme prebacivan je i helikopterom.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, Kfor je odlučio da rasporedi i dislocira dodatni broj vojnika s juga Kosova na područje severa Kosmeta, jer bi, prema njihovim procenama, u sledeća dva dana situacija na terenu mogla da se “usija”. Veće prisustvo na severu KiM zvanično objašnjavaju kao taktičku vojnu vežbu.

Istovremeno je, kako se saznaje, komanda Kosovske policijske službe izdala nalog da se svi njeni pripadnici stave na raspolaganje komandi policijskih stanica u kojima imaju raspored. Ova odluka posebno se odnosi na pripadnike KPS koji su raspoređeni u jedinicama koje obezbeđuju srpske manastire i crkve kako bi bili spremni da uz pomoć ostalih bezbednosnih struktura očuvaju punu bezbedost osoblja i objekata SPC koji su pod zaštitom kosovske policije.

“Novosti” su ranije pisale da bi krajem leta moglo da dođe do incidenata na severu Kosova i Metohije.

Prema informacijama koje su naše službe dobile od ruskih obaveštajaca, Kosovske bezbednosne snage u tajnosti spremaju upad na sever uz podršku Amerike, a pod kodnim imenom “Zlatna sablja”. Cilj te akcije bio bi zaokruživanje “suvereniteta” lažne države na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine. Osnovna ideja ovog plana je da se proizvedu panika i osećaj defetizma kod našeg naroda na severu KiM, jer bi tokom sprovođenja akcije praktično bili odsečeni od centralne Srbije.

Na KiM je trenutno prisutno nešto više od 4.000 pripadnika misije KFOR, dok ih je posle NATO bombardovanja 1999. bilo oko 50.000. Oni su opremljeni i teškim vozilima i helikopterima. Njihova brojnost i rok ostanka na KiM stalna su tema u javnosti.

(Novosti.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …