Home / TEMA DANA / UVODI SE POTPUNA KONTROLA SVIH IZVORA HRANE- FARMAMA SE ZABRANjUJE DA PROIZVODE SEME ČAK I ZA SOPSTVENE POTREBE ILI ISHRANU ŽIVOTINjA!

UVODI SE POTPUNA KONTROLA SVIH IZVORA HRANE- FARMAMA SE ZABRANjUJE DA PROIZVODE SEME ČAK I ZA SOPSTVENE POTREBE ILI ISHRANU ŽIVOTINjA!

Nakon uvođenja medicinskog jednoglasja i potpune kontrole državnih i korporativnih medija, cenzure na društvenim mrežama, nakon uvođenja kontrola kretanja i najave Kovid pasoša, ograničenih prava na rad i mirnog okupljanja, Hrvatska čini novi korak ka distopijskom društvu potpunog nadzora.

Uvodi se potpuna kontrola svih izvora hrane kroz tri alata: Popis poljoprivrede, Zakon o semenu i potpuna kontrola ribolova uvođenjem elektronskih uređaja za nadzor na svakoj ribarskoj mreži, užetu i parangalu.

Popis poljoprivrede je plan koji ima za cilj da popiše apsolutno sve kapacitete za proizvodnju hrane kojima država raspolaže. Planirano je da se navede ne samo industrijska proizvodnja već i svako seosko porodično gazdinstvo. Znači svaka voćka, svako pile, svaka košnica i svaki metar obradive zemlje. Sve što postoji i što se može koristiti za proizvodnju hrane. Sprovodi se na teritoriji čitave EU po nalogu iz Brisela, a svi podaci se dostavljaju Briselu, tačnije Evropskoj komisiji i Eurostatu.

U Hrvatskoj je priprema započela 2019. godine kada je donet Zakon o popisu poljoprivrede 2020 , proglašen 14. juna 2019 . Popis je izvršen tokom jeseni 2020. godine, a sproveli su ga popisivači u svakoj jedinici lokalne samouprave, koji su imali zadatak da popis izvrše na svojoj teritoriji. Projekat takođe ima svoju veb stranicu .

Zanimljivo je da je detaljan popis poljoprivrede izvršen 1945. godine u okviru tzv. agrarne reforme u Jugoslaviji. Donet je „Zakon o agrarnoj reformi i kolonizaciji“ kako bi se uvela ograničena poljoprivreda u kojoj država upravlja svim resursima. Svi glavni posedi su ukinuti, tj. Nekima je oduzeta zemlja i podeljena među drugima. Zašto se sada pravi nova lista, prosudite sami.

ZAKON O SEMENU

Zakon o semenu je zasigurno najkontroverzniji aspekt priče o kontroli hrane. Još jedan zakon koji se slučajno donosi usred pandemije. O tome se mnogo pisalo čak i u glavnim medijima. Preporučujemo ovaj članak iz Večernjeg lista sa vrlo značajnim naslovom: „Zakon o semenu: između teorije zavere i pobune farmera koji se plaše za goli opstanak“.

Ukratko, uvodi se potpuna kontrola semena, farmama je zabranjeno da proizvode seme čak i za sopstvene potrebe ili ishranu životinja. Tradicionalno seme je de facto zabranjeno, osim pod posebnim uslovima, a uvode se i sertifikovana i patentom zaštićena semena velikih međunarodnih multinacionalnih korporacija. Vladajuća stranka, naravno, tvrdi da se sve ovo radi za naše dobro i da će EU isporučivati seme poljoprivrednicima koji su „posebno otporni na posledice klimatskih promena“.

Logično je pitanje zašto se novi zakon uopšte donosi, a sadašnji 1. januara 2019. godine. Poljoprivredna i ekološka udruženja tvrde da će novi zakon dovesti do propasti porodičnih farmi i prikupili su preko 18.000 potpisa u peticiji upućenoj parlamentu. Zakon još nije donet, ali ako ne usvoji, sigurni smo da će briselski zvaničnici u Vladi i Parlamentu uskoro pokušati ponovo, možda u malo izmenjenom obliku. A sama Evropska unija je u procesu usvajanja novih propisa u oblasti proizvodnje semena. Sigurni smo da će to biti i za naše dobro.

KOMPLETNA KONTROLA RIBARSTVA

Uprkos svim tim „kopnenim“ zakonima i ograničenjima, Hrvatska je i dalje pomorska zemlja sa hiljadama ostrva i ostrvaca i uvek možemo preživeti s mora, kao što su to vekovima radili naši preci. Ali ne brinite, i oni su to pomislili. 2020. godine pokrenut je veliki projekat kontrole ribarstva. Uvode se elektronski uređaji za praćenje, koji će biti obavezni na svakoj ribarskoj mreži, a izrađuju se i parangali. Ovu šokantnu vijest jednom je objavio portal Morski.hr.

Ovdje možemo saznati kako je Hrvatska prva država EU koja je to primijenila, kako planiraju obilježiti svu ribolovnu opremu u sljedeće 3 godine i kako se projekt naravno financira iz fondova EU. Sve će se nadgledati sa satelita, a terenske kontrole će biti znatno pojačane, jer su nove službe ovlašćene za nadgledanje ribolova. Nisu rekli koje usluge, ali verovatno ćemo uskoro saznati iz iskustva. Pogodno je spomenuti da su neke županije već počele osnivati vlastitu policiju Covid, sastavljenu od bivših vojnika, policajaca i zaštitara, poput Karlovačke županije .

Pored svega navedenog, nije slučajno što je pre nekoliko meseci usvojena nova Uredba o ribarstvu , koja značajno ograničava pojedine vrste ribolova u određenim posebnim zaštitnim zonama.

ZAKLjUČAK

Nakon što vidimo kako žele da nam ograniče pristup hrani, moramo se zapitati – zašto? Zašto nam to rade, zašto baš sada za vreme tzv pandemije, i zašto uvek pod pritiskom Evropske unije? Da li je moguće da su teoretičari zavere bili u pravu i da zapadno društvo namerava da se pretvori u totalitarno distopijsko društvo u kojem vlada potpuna kontrola svega?

Društvo u kojem „neposlušni“ neće moći da prežive jer neće imati pristup hrani. Oni to neće moći sami da proizvedu, dok će supermarketi biti rezervisani samo za poslušnike – ljude koji su vakcinisani svim vakcinama koje nam vlasti serviraju i koji će danas ili sutra morati da budu čipovani ili još gore.

Ako bi neko teoretski želeo da uvede takav sistem, kontrola nad izvorima hrane sigurno bi bila presudna, i nekako se čini da je u „novonormalnoj“ Hrvatskoj kontrola hrane apsolutni prioritet za vladare. Nije teško videti u kom smeru sve ovo ide, i ne zaboravimo, ipak je Henri Kisinger davno rekao: kontrolirajte naftu i vi ćete kontrolisati nacije, kontrolišite hranu i kontrolisaćete ljude.

(Mediji)

Check Also

DR TIODOROVIĆ: VAKCINISANIM LjUDIMA TREBA DATI DA ŽIVE NORMALNO, A ONIMA KOJI ODBIJAJU VAKCINACIJU SLEDI…

On smatra i da oni koji se ne vakcinišu iz opravdanih razloga, ili iz svog …