Home / TEMA DANA / VUČIĆ IZNENADIO ZAPAD: SAD neće moći da odlučuje o Kosovu bez Rusije

VUČIĆ IZNENADIO ZAPAD: SAD neće moći da odlučuje o Kosovu bez Rusije

Srbija radi na nastavku dijaloga Beograda i Prištine u istom formatu, pod okriljem EU, ali se taj problem ne može rešiti bez velikih sila, kaže Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja logističkog centra Lidla u Novoj Pazovi o najavi ruskog ambasadora u Srbiji da je moguće veće učešće Moskve u dijalogu Beograda i Prištine, predsednik Srbije kaže da Srbija pregovara pod okriljem EU.

„Mi pregovaramo pod okriljem EU. Što se nas tiče u istom formatu, ali ako neko misli da nešto tako važno može da se završi, a da u tome ne učestvuju SAD i Rusija, to nije realno“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ukoliko u tom dijalogu učestvuju i SAD onda mora i Rusija koja ne priznaje nezavisnost Kosova.

„Mi smo spremni za nastavak razgovora, ali za velika rešenja, rešenja koja treba da obeleže našu budućnost, mirom i kompromisom, za to morate da imate EU ali i velike sile SAD, Rusiju i Kinu“, rekao je Vučić i dodao da je o svemu tome već pričao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i sa ruskom ambasadorom Čepurinom i ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom.

Nisam video papir EU

Upitan da li postoji papir iz EU o predlogu konačnog rešenja za Kosovo, Vučić je rekao da u formi papira iz Evropske unije do sada nije video ni nacrt niti predlog konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

“Kao papir EU, nisam video ni nacrt ni predlog. Video sam neke druge koje sam odbacio… Kada dođe nešto ozbiljno, ja ću vas obavestiti”, rekao je Vučić novinarima u Novoj Pazovi.

(Tanjug)

Check Also

PREKRIVALI TRAGOVE PLJAČKE: EVO KOJE KRIV ZA SERIJU EKSPLOZIJA U ČAČKU! (VIDEO)

Predsednik Srpskog pokreta Dveri predao je danas Ministarstvu odbrane zahtev za hitno utvrđivanje odgovornosti svih …