Home / TEMA DANA / VUČIĆ NAJAVIO KRAJ EU POLITIKE: Ako budu tražili da gazimo zastavu, vreme je za nove platforme i nove ljude!

VUČIĆ NAJAVIO KRAJ EU POLITIKE: Ako budu tražili da gazimo zastavu, vreme je za nove platforme i nove ljude!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče da, ukoliko pred Srbiju budu postavljeni nemogući uslovi čije ispunjenje bi značilo da se pogazi srpska zastava, on u tome neće učestvovati i da je onda vreme za izbore.

vucic

„Ja nemam pravo da menjam pravac Republike Srbije i neću to da radim. Ako budem video da se postavljaju nemogući uslovi, koje Srbija ne može da ispuni jer bi time morala da zgazi svoju zastavu, u tome neću da učestvujem i onda je vreme za izbore”, rekao je Vučić i dodao: „Onda je vreme za neke druge ljude, da pobede sa drugim platformama, ja svoju da menjam ne mogu, to bi govorilo o mojoj lošoj proceni i to je mislim pošteno”.

Vučić je naglasio da je podršku naroda dobio na politici evropskih integracija, da je Srbija marljivo i vredno radila, da očekuje zbog toga otvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja godine, i naglasio da on tu svoju politiku neće menjati.

On je povodom platforme u 36 tačaka za pregovaračko poglavlje 35 koje se bavi pitanjem Kosova i Metohije i u kojoj se nalaze uslovi koje Srbija ne može da ispuni, rekao da će o tome razgovarati sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, Nemačkom i SAD, zemljama koje su, kako je rekao, uticale na različite načine i i dalje utiču na to kako će ta platforma izgledati.

„Što se tiče platforme moraćete da pitate stručnjake iz EU, oni se sada pitaju kako smo došli do platforme, koja članica nam je dostavila, ali to je njihovo unutrašnje pitanje, od nas to svakako neće saznati jer dostavili su nam je prijatelji pa smo imali priliku da vidimo koliko je to loš papir”, rekao je Vučić novinarima u Jagodini.

Upitan da li je u svojoj ranijoj izjavi povodom platforme zapravo najavio održavanje referenduma, on je rekao da se nikada nije krio iza referenduma, iako nekada i to mora da se uradi, ali da ukoliko uslovi budu nemogući, nije vreme za referendum već izbore.

(Tanjug)

 

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …