Home / TEMA DANA / VUČIĆ SLUTI RAT?! „BRINEM ZA ONO ŠTO DOLAZI..!“

VUČIĆ SLUTI RAT?! „BRINEM ZA ONO ŠTO DOLAZI..!“

Bojim se onoga što će tek doći, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom jučerašnjih dešavanja na Kosovu i Metohiji, i poručuje da neće dozvoliti maltretiranje srpskog stanovništva.

– „Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude „puj pike ne važi“ i da za to traži sumnjiva objašnjenja, to neće moći – poručio je on danas, obilazeći rekonstruisane prostorije Internata Vojne gimnazije.

Kako je rekao, danas bi bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što se juče dogodilo na KiM.

– „Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan – naveo je Vučić.

Upitan koliko je zabrinut za vojnike zbog jučerašnjih događanja, on je kazao da država ulaže ogroman novac za njihovo školovanje, i da ljudi koji se za takav posao opredeljuju znaju da se ne kandiduju za manekene.

Predsednik Srbije rekao je i da nije zadovoljan jučerašnjom akcijom NATO koji je, kako kaže, „izneo laži“. Vučić je kritikovao i EU „čiji se predstavnici javljaju samo onda kada prođe kritično stanje“.

„Naglasio je i da je ponosan na vojnike kako su se poneli kada je podignuta borbena gotovost zbog jučerašnjih dešavanja na severu KiM. Kako je pojasnio, „kada je podignuta borbena gotovost, za razliku od ranijih perioda, nije bilo nikakvih iskakanja ili odlazaka, niti kuknjave i pravljenja tragičnih scena“.

– Odgovorno su se ponašali i bili su puni rodoljublja, hvala im na tome. Nastavićemo da unapređujemo opremljenost i naoružanje naših vojnika, i to će biti jedan od ključnih prioriteta i u narednom periodu – istakao je on.

Check Also

UDARNO: KINA NAJAVILA DA JE SPREMNA DA IZVEDE PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR NA SJEDINJENE DRŽAVE!

Po prvi put, vlasti NR Kine objavile su svoju spremnost da izvedu preventivni nuklearni udar …