Home / TEMA DANA / VUČIĆ U OZBILJNOM PROBLEMU: ZAPAD MU OKREĆE LEĐA JER NIJE…

VUČIĆ U OZBILJNOM PROBLEMU: ZAPAD MU OKREĆE LEĐA JER NIJE…

Zapad je do sada zbog Kosova „praštao“ Vučiću sve, ali očigleno da više nema strpljenja za njegov režim.

Na katastrofalnu situaciju u pravosuđu, korupciju na visokom nivou (među najvišim državnim službenicima) koja se piramidalno preliva na čitavo društvo, zavistan položaj novinara i medija koji robuju ili služe aktuelnom režimu, ukazali su visoki čelnici EU i tokom poslednje posete Srbiji.

Na te „propuste“ su svojevremeno stalno ukazivali i Borisu Tadiću, pa ga „pustili niz vodu“ jer nije hteo ni umeo da uspostavi pravnu državu. Bio je okružen istim tajkunima, „kontroverznim“ funkcionerima i direktorima, koji sada levitiraju oko Vučića. A većina ih je levitirala i oko Miloševića, a pre toga u vrhu KPJ.

Režimski tabloidi najavljuju hapšenja čak TRI ministra i nekoliko direktora, kojima će lako naći dokaze o korupciji, krađi i raznim krimilanim delatnostima kojima su oštetili budžet države Srbije.

Odluku o hapšenju su ubzale istrage Interpola u Belgiji i Francuskoj, vezane za fudbalske menadžere i nameštanje utakmica, koje sežu mnogo dalje od sporta i vode direktno do pranja nelegalno stečenog novca, u šta su umešani i političari, funkcioneri, a ne samo fudbalski radnici i menadžeri.

Vučić veruje da bi hapšenjem „krupnijih zverki“ mogao da ubedi zapadni svet da Srbija nije njegova „privatna prćija“ u kojoj bahati političari mogu da rade šta god hoće. I da prolongira sebi ostanak na vlasti, tim pre što bi tim potezom kod glasača dobio političke poene.

(Srbin info)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …