Home / U FOKUSU / 5 ZNAKOVA DA JE RUSIJA UŠLA U RAT: Ovim oružjem sve prestaje da se kreće i funkcioniše, osim ljudi!

5 ZNAKOVA DA JE RUSIJA UŠLA U RAT: Ovim oružjem sve prestaje da se kreće i funkcioniše, osim ljudi!

Na jednoj ruskoj društvenoj mreži vodi se živa diskusija o propagandnoj histeriji kijevske hunte o pseudo učešću ruske armije u građanskom ratu u Ukrajini.

web-tribune.com

Jedni ismevaju kijevsku vlast, drugi navode argumente koji potvrđuju da je kijevska vlast pokrenula krvavi rat protiv sopstvenog naroda, i da nikakve ruske armije u Ukrajini nema.

Jednu od tih poruka napisao je čovek koji je očigledno dobro upoznat sa opremljenošću današnje ruske armije i koji predlaže da zamislimo na trenutak šta bi se dogodilo u slučaju njene invazije na Ukrajinu.

One je naveo nekoliko znakova po kojima bi kijevska hunta mogla da odredi da li zaista ima posla sa ruskom armijom. Njegov ironični tekst počinje pozivanjem na ukrajinske izvore koji govore o „još jednom porazu ruske armije“:

„Na jednoj ukrajinskoj društvenoj mreži se navodi, a pozivajući se na presretnute komunikacije ruske armije, da je danas kod Luganska uništena još jedna jedinica ruske armije.

Radi kulturnog prosvećivanja… Armija RF koristi digitalnu radio vezu s lokalnim šifrovanjem. Da se presretne – može, ali da se dešifruje – ne. Šifra se menja na svakih 50 minuta, sat vremena, sat i 22 minuta – prema proizvoljnom i nepredvidljivom rasporedu.

Ukrajinska vojska i „separatisti“ koriste staru analognu, koja se može prisluškivati…

A ruska armija sada koristi takvu vezu kakva je ranije bila na linijama na kojima se koristila oprema za zaštićene državne komunikacije – može se čuti samo krčanje i karakteristično šuštanje. Kada se ruska armija bude pojavila na frontu pred Oružanim snagama Ukrajine, to će biti odmah jasno.

Prvi znak biće otkazivanje svih sredstava za vezu, potpuno pražnjenje akumulatora u vozilima, tenkovima i ostaloj tehnici, kao i pražnjenje baterija na mobilnim telefonima, specijalnim nišanima, na radio-stanicama.

Zatim dolazi do prekida u napajanju električnih kola na svoj tehnici – bilo kojoj. Svi motori se gase, ne mogu se nikako upaliti. Tako radi sistem „Hingan“, čiji je radijus delovanja – 20km.

rat- neredi- protesti- demonstracije

Drugi znak da je stigla ruska armija biće potpuno otkazivanje svih sistema koji koriste LCD monitore i prestanak rada svih uređaja za navođenje na cilj sistema PVO – radari su mrtvi. To radi sistem „Altair“.

Treći znak je nemogućnost korišćenja dirigovanih projektila – od lakih prenosnih zenitnih raketnih sistema do protivtenkovskih dirigovanih raketnih projektila. Oni se odmah samouništavaju prilikom pokušaja korišćenja… To je sistem „Rtut“ (Živa). Rusi ih sada imaju u svakom bataljonu. Radijus delovanja im je 15 kilometara.

Četvrti znak biće nemogućnost korišćenja dronova – bespilotnih letelica. Oni ili padaju, nakon otkazivanja sistema za nacigaciju i motora, ili sleću na položaje koje drže Rusi.

Sistem „Krasuha-4“ izbacuje iz stroja elektroniku u avionima i bilo kojim drugim letelicama.

Sistem „Avtobaza“ presreće upravljanje bespilotnim letelicama. Rusi su je pokloni Irancima i ovi su oteli tajnu udarnu bespilotnu letelicu „Kandagarska zver“.

Peti znak je fenomenalna preciznost artiljerijske vatre, sa rastojanja koje je van domašaja ukrajinske artiljerije.

Stanice za artiljerijsko izviđanje i navođenje ruske armije rade pomoću satelita i bespilotnih letelica. Rusi su modernizovali municiju, ona sada ima sistem za samonavođenje.

Ukrajina nema svoje satelite. Samo dva komunikaciona satelita… Pravovremeno korigovanje vatre ukrajinske artiljerije nije moguće pomoću američkih satelita.

Desetine (po potrebi i stotine) najnovijih vojnih helikoptera bi uspostavilo kontrolu nad svim putevima u pozadini protivnika i krenulo u lov na oklopnu tehniku, vozove, vozila. Železnica bi bila paralisana, bile bi uništene skretnice, mostovi bi bili dignuti u vazduh.

U pozadini bi nestalo svako svetlo – uništene trafo stanice.

Civilne i vojne štabove u pozadini i pojedine rukovodioce bi istovremeno likvidirale ranije ubačene grupe.

A onda…  S nebesa se spušta… ruski desant.

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …