Home / U FOKUSU / Američke nuklearne podmornice se raspoređuju oko Severe Koreje- Putin digao na noge 100.000 vojnika!

Američke nuklearne podmornice se raspoređuju oko Severe Koreje- Putin digao na noge 100.000 vojnika!

Predsednik Tramp se priprema da rasporedi nuklearne podmornice ka Severnoj Koreji, po prvi put za 20 godina.

koreja- amerika- rat

Pošto su tenzije između SAD i Severne Koreje nastavile da rastu nakon ponovljenih testova nuklearnih bombi od strane režima Kim Džong Una, Pjongjang je zapretio da će “potopiti Japan“ ispaljivanjem nuklearne rakete na tu zemlju.

Nuklearno oruđje je toliko blizu granice Severne Koreje da bi moglo promeniti igru u sve napetijoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Američko nuklearno oružje je povučeno iz Južne Koreje još 1991. godine po naređenju američkog predsednika Džordža H. V. Buša.

Taj potez je došao u vreme kada je Severna Koreja poricala bilo kakve planove za razvoj nuklearki pod Kimovim dedom Kim Il-sungom.

Ali nakon više od dve decenije, Pjongjang tvrdi da ima minijaturne bojeve glave i ICBM.

Očekuje se da će Donald Tramp posetiti Južnu Koreju u novembru zbog rastuće krize sa Severnom Korejom.

Američki Senat će preispitati Zakon o autorizaciji nacionalne odbrane za narednu godinu – što zahteva promene u raspoređivanju nuklearnog oružja.

Raspoređivanje podmornica sa nuklearnim oružjem u blizini Severne Koreje je predložio senator Mazi Hirono sa Havaja.

To takođe uključuje raspoređivanje vojnih aviona sposobnih za nuklearni napad, povećanu raketnu odbranu, i povećane vojne vežbe sa Japanom i Južnom Korejom.

Vojni šefovi iz Južne Koreje i SAD-a su se sreli ranije ovog meseca pošto su potegnuli mogućnost ponovnog raspoređivanja nuklearki – ali su negirali da je ovaj razgovor bio “ozbiljan.“

Predsednik Mun Džae In je protiv raspoređivanja nuklearki u regionu – upozorivši da bi to moglo dovesti do “trke u naoružanju.“

Oni koji podržavaju nuklearke na Kimovom pragu veruju da će to izjednačiti teren i ograničiti nuklearne ambicije te države.

Zakonodavci se nadaju da će ovog meseca glasati o predlogu zakona koji je Senat usvojio.

Tramp je razgovarao o daljim akcijama u Severnoj Koreji, nezadovoljan poslednjim talasom sanckija UN-a zbog toga što su previše blage prema Pjongjangu.

Severna Koreja se razbesnela protiv sankcija uvedenih u ponedeljak, ispalivši još jednu raketu, dok je Kim pozvao na vojnu “ravnotežu“ sa SAD.

Webtribune.rs

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …