Home / U FOKUSU / AMERIČKE TRUPE NADIRU U SIRIJU IZ IRAKA I JORDANA: Tenkovi „abrams“ i jordanska avijacija napadaju na Al Tanaf (MAPA)

AMERIČKE TRUPE NADIRU U SIRIJU IZ IRAKA I JORDANA: Tenkovi „abrams“ i jordanska avijacija napadaju na Al Tanaf (MAPA)

rat-vojnici1

 

Američke trupe uključili su se u borbe tzv. Slobodne sirijske armije protiv Islamske države na jugu Siriji, na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana. Najmanje 20 američkih tenkova ušlo je u Siriju kako bi odblokiralo jedinicu SSA „Lavovi istoka“ kod graničnog prelaza Al Tanaf.

U munjevitoj ofanzivi Islamske države na ovom delu fronta, prelaz Al Tanaf i trupe tzv. SSA na njemu su bile opkoljene i trpele velike gubitke u napadima bombaša samoubica zbog čega su SAD i Jordan morale da se umešaju u bitku i spreče katastrofu.

500

Jordanska avijacija dala je podršku američkim tenkovima. Za sada je reč o ograničenoj operaciji usmerenoj samo na deblokadu prelaza i nema dokaza da amerikanci žele veću operaciju na jugu Sirije.

SAD su i prošle godine na sličan način pomagale tzv. SSA kada su oni od Islamske države očistili velike delove pustinje Badijah.

(Pravda)

 

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …