Home / U FOKUSU / Američki profesor koji je predvideo rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine, predviđa Trampovu propast, evo zbog čega …

Američki profesor koji je predvideo rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine, predviđa Trampovu propast, evo zbog čega …

tramp

Profesor istorije na Američkom univerzitetu u Vašingtonu Alen Lihtman tačno je predvideo rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine.

Predvideo je i pobedu Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD, a sada u svojoj novoj knjizi predviđa Trampov opoziv u Kongresu.

U delu pod naslovom “Argumenti za opoziv” (“The Case for Impeaćment”), Lihtman kaže da će Republikanci nakon toga za novog šefa Bele kuće odabrati aktuelnog potpredsednika Majka Pensa kojeg znaju i veruju mu.

Profesor smatra da Tramp preti institucijama i tradicijama Amerike i dodaje da je “jasno zašto bi republikanski Kongres mogao da odbaci predsednika svoje stranke”.

Prema Lihtmanu, do opoziva Trampa moglo bi da dođe usled optužbi za izdaju zbog kontaktiranja sa Rusijom kao i zloupotrebe vlasti.

On je u izjavi za “Politiko” koju prenosi britanski “Indipendent” podsetio i da je državni tužilac SAD Džef Sešns ranije rekao da predsednik može da bude optužen za prekršaje počinjene pre nego što je preuzeo dužnost.

Lihtman kaže da bi to moglo da uključuje i Trampova kršenja ljudskih prava, potencijalne povrede embarga na Kubi kao i potencijalni sukoba interesa u vezi sa biznisom aktuelnog šefa Bele kuće.

Kroz najnoviju knjigu Lihtman kritikuje Trampa, podsećajući na protivljenje američkog predsednika Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, a podsetio je takođe i na njegovu zabranu migracije, prenosi zagrebački”Večernji list”.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …