Home / U FOKUSU / Američki sekretar odbrane naredio vojsci da se pripremi za nuklearni rat sa Severnom Korejom! Evo kada počinje..

Američki sekretar odbrane naredio vojsci da se pripremi za nuklearni rat sa Severnom Korejom! Evo kada počinje..

tramp-matis-pravda

Tramp i Matis

Sekretar odbrane Džejms Matis je naredio američkoj vojsci da se pripremi za potpuni nuklearni rat sa Severnom Korejom u narednim mesecima.

Govoreći na godišnjem sastanku Udruženja američke vojske, Matis je pozvao vojnike da “budu spremni“ u slučaju da predsednik Tramp proglasi rat.

“Šta američka vojska može uraditi kako bi smanjila verovatnoću sukoba na Korejskom poluostrvu?,“ uptao ga je neko na sastanku.

Matis je rekao da vlada trenutno koristi “diplomatske, ekonomske napore poduprte sankcijama“ da pokušaju da odvrate Severnu Koreju od njenih nuklearnih ambicija, ali kaže da je budućnost nepredvidiva.

“Šta nosi budućnost? Ni vi ni ja to ne možemo reći, tako da postoji samo jeda stvar koju američka vojska može učiniti, a to je da morate biti spremni da osigurate da imamo vojne opcije koje naš predsednik može upotrebiti ako bude bilo potrebno,“ rekao je Matis.

Matis je ponovo rekao da su napori za zaustavljanje Severne Koreje vođeni diplomatijom, ističući nedavno jednoglasno glasanje članova Saveta bezbednosti UN-a d se nametnu dodatne sankcije protiv ove buntovne države zbog njenog ratnog ponašanja.

“Međunarodna zajednica je progovorila, ali to znači da američka vojska mora biti spremna,“ rekao je Matis. “Ako ste spremni, to je vaša dužnost u ovom trenutku.“

Tramp je u ponedeljak ponovo pisao na Tviteru o trenutnim tenzijama između SAD i Severne Koreje, rekavši da davanje milijardi dolara ovoj zemlji u poslednjih 25 godina nije delovalo. Tramp je upozorio lidera Severne Koreje Kim Džong Una da će se njegova zemlja suočiti sa uništenjem ako ikada uputi ikakvu nuklearnu pretnju protiv SAD ili njihovih saveznika.

Webtribune.rs

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …