Home / U FOKUSU / BIĆE SVAŠTA: I “Admiral Esen“ krenuo u Siriju- Rusija gomila ratne brodove zbog najave napada na sirijsku vojsku!

BIĆE SVAŠTA: I “Admiral Esen“ krenuo u Siriju- Rusija gomila ratne brodove zbog najave napada na sirijsku vojsku!

putin

Ruski vojni izvor je rekao da je raketna fregata Crnomorske flote “Admiral Esen“ izašla iz Sevastopolja i krenula ka obali Sirije, gde će se pridružiti grupi ruskih ratnih brodova.

Tačno vreme dolaska još nije poznato.

Prema rečima ovog neimenovanog izvora, posada fregate treba da izvrši brojne zadatke, posebno odbijanje napada iz vazduha, sa obale i sa mora, ostajući u stalnoj borbenoj gotovosti i spremnosti da izvrše zatake odmah u raznim okolnostima.

Iako je fregata “Admiral Esen“ ušla u službu tek nedavno, već je 23. juna ostvarila svoju prvu seriju zadataka vezano za Siriju.

Tog dana je fregata “Admiral Esen,“ zajedno sa fregatom “Admiral Grigorovič“ i podmornicom “Krasnodar,“ učestvovala u nizu operacija protiv ISIS-a.

Šest krstarećih raketa “Kalibar“ je lansirano iz istočnog dela Sredozemnog mora i ciljane su pozicije ISIS-a u blizini grada Ukairibat u provinciji Hama u Siriji, zadajući ozbiljan udarac teroristima ISIS-a.

Treba napomenuti da “Admiral Esen“ nosi krstareće rakete “Kalibar,“ pomorske raketne sisteme “Štilj-1,“ pored torpeda i helikoptera mornarice Ka-27.

U nedelju, u 12h po lokalnom vremenu, stupio je na snagu prekid vatre na jugozapadu Sirije, kom je posredovala Rusija.

Rečeno je da se ovaj sporazum odvija u skladu sa rasporedom, dok izvori tvrde da je nasilje počelo da opada čak i nekoliko sati pre.

(Webtribune.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …