Home / U FOKUSU / Bliski Putinov saradnik upozorava Srbe: Zapad želi Haradinaja za premijera a to znači samo jedno…

Bliski Putinov saradnik upozorava Srbe: Zapad želi Haradinaja za premijera a to znači samo jedno…

Srbija mora da bude spremna da snažno vojno odgovori na svaki pokušaj agresije, poručuje Viktor Kolbanovski, bliski saradnik predsednika Putina.
Foto: Profimedia/AFP
Foto: Profimedia/AFP
Ako ratni zločinac i bivši komandant zločinačke OVK Ramuš Haradinaj postane novi premijer lažne države Kosovo, Balkanu preti krvavi rat, čiji bi cilj bio formiranje ‘velike Albanije’!

Ovo alarmantno upozorenje objavio je Viktor Kolbanovski, direktor ruskog Balkanskog centra za međunarodnu saradnju i bliski saradnik predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina.

Sve pod kontrolom SAD

Kolbanovski je, komentarišući odluku parlamenta u Prištini da izglasa nepoverenje kabinetu Ise Mustafe, ocenio da je to samo uvod u „realizaciju agresivnih planova Albanaca na Kosovu, u Srbiji i u Makedoniji“.

Ako nema valjanih razloga za ostavku Ise Mustafe, ovakav scenario jedino može biti objašnjen direktnim instrukcijama koje su kosovski Albanci dobili od SAD u sklopu realizacije projekta ‘velike Albanije’.

Potencijalni izbor ratnog zločinca Ramuša Haradinaja za premijera takozvane države Kosovo značio bi realizaciju agresivnih planova Albanaca na Kosovu u Srbiji i Makedoniji – naglasio je Kolbanovski.

Putinov saradnik smatra da se stravičan oružani sukob na Balkanu može sprečiti samo ako Srbija maksimalno vojno ojača.

– Verovatnoća oružanog sukoba na Balkanu može se sprečiti samo uspostavljanjem vojne regionalne ravnoteže i kvalitativnim poboljšanjem vojnog potencijala Srbije.

Snaga srpskog odgovora na vojni napad trebalo bi da obeshrabri rešenost bilo kog agresora da uzme oružje u ruke i napadne, bez obzira na podršku međunarodnih pokrovitelja – zaključio je ovaj stručnjak, koji je istim povodom nedavno poručio da Moskva što pre treba da pošalje Srbiji raketni sistem S-300, modernizovane „migove-29“, tenkove i drugo naoružanje.

Pacoli na tajnoj večeri s albanskim predsednikom

Tajkun Bedžet Pacoli, koji je jedan od glavnih finansijera projekta ‘velika Albanija’, u svojoj vili preksinoć je ugostio albanskog predsednika Bujara Nišanija na privatnoj večeri.

Informer je u više navrata pisao da Pacoli desetinama miliona evra finansira teroriste OVK na Kosovu i u Makedoniji, te da je čak 50 miliona evra izdvojio da bi angažovao Vilijama Vokera koji je javno pozvao na formiranje ‘velike Albanije’.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je juče da sve češće ideje o stvaranju „velike Albanije“ ugrožavaju stabilnost na Balkanu.

– Bojim se da će nedavne poruke i ideje o stvaranju „velike Albanije“, koje dolaze iz Prištine, usporiti dijalog i ugroziti regionalnu stabilnost – rekao je Vučić, koji je juče u Vladi Srbije primio lidera SDP Olivera Ivanovića.

Bezbednosni analitičar i poznavalac međunarodnih prilika Saša Borojević objašnjava za Informer da bi obaranje ‘vlade’ na Kosovu zaista moglo biti uvod u novu ratnu strategiju.

– U narednim mesecima očekujem da se rasplamsaju sukobi na Kosovu i u Makedoniji, a neće biti mirno ni u Crnoj Gori. „Bermudski trougao“, u kom se nalaze Tirana, Priština i Skoplje, samo je uvod u stvaranje nove tvorevine, tzv. države Iliride, koja po zamisli ekstremista treba da se pripoji ‘velikoj Albaniji’ – upozorava Borojević.

„Velika Albanija“ je varka

S druge strane, Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da je pominjanje ideje o „velikoj Albaniji“ samo lukav pregovarački potez Prištine.

– Njima „velika Albanija“ sada služi kao toljaga kojom nam prete.

Hoće da nas dovedu u situaciju da kažu: birajte – ili priznajte Kosovo ili ćete dobiti „veliku Albaniju“ –

upozorava Proroković i podvlači da će im za to trebati podrška šest srpskih poslanika.

Vokerov plan: Uhapsiti Dikovića!

Saša Borojević tvrdi i da postoje indicije da je jedan od planova bivšeg šefa OEBS na Kosovu Vilijama Vokera, koji ne krije da radi na stvaranju „velike Albanije“, hapšenje načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića!

– Moja saznanja govore da prvo jedna NVO treba da podigne medijsku prašinu oko Dikovićevih navodnih zločina na Kosovu. Srbija bi onda bila ucenjena da isporuči generala Dikovića.

Po svaku cenu hoće da sude Dikoviću i optuže ga da je lično odgovoran za zločine – pojašnjava Borojević.

(Informer.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …