Home / U FOKUSU / BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske vlade ukoliko bude dokaza da je korišćeno hemijsko oružje protiv civila, rekao je danas britanski minitar spoljnih poslova Boris Džonson.

– Ako utvrdimo da se to dogodilo i mi to možemo pokazati, i ako bude predlog za akciju gde Velika Britanija može da bude korisna, mislim da ćemo ozbiljno da to razmotrimo – rekao je Džonson, prenela je agencija Rojters.

Agencija AP je prenela da je više od 500 ljudi ubijeno od prošle nedelje u regionu Istočne Gute, gde su aktivisti u nedelju prijavili sumnje u napad otrovnim gasom.

– Upotreba gasa hlorina kao oružja samo pogoršava situaciju – izjavila je u ponedeljak portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

U Siriji građanski rat traje sedam godina.

U toj državi otvoreno je više frontova sa više sukobljenih strana.

Turska je u januaru započela ofanzivu u sirijskom regionu Afrin, gde se bori protiv kurdskih milicija, Rusija pomaže režimu u Damasku u borbi protiv pobunjenika, a koalicione snage predvođene SAD podržavaju Kurde u Siriji koji se bore protiv Islamske države.

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …