Home / U FOKUSU / Ekspert nemačke obaveštajne službe: Zapad bi odavno započeo rat protiv Rusije, da ona nije..

Ekspert nemačke obaveštajne službe: Zapad bi odavno započeo rat protiv Rusije, da ona nije..

rat-amerika-sad-usa-vojska

Zapad bi odavno započeo rat protiv Rusije, da ona nije nuklearna država, izjavio je bivši rukovodilac obaveštajne službe DNR Verner Grosman u intervjuu za „Sputnjik Nemačka”.

„U naše vreme opasnost od rata postoji čak i u Evropi i ona je usmerena pre svega protiv Rusije… Da nema nuklearnog oružja, rat bi već počeo“, izjavio je Grosman.

On je dodao da se na Zapadu poslednjih godina uočava „veoma jaka antiruska tendencija“.

Bivši šef obaveštajne službe smatra da je odbrambena politika Moskve u novonastaloj situaciji ispravna. Prema njegovim rečima, Rusija se drži principa: „Ako želiš mir – spremaj se za rat“.

„Kada bi sada počeo oružani sukob, on bi povukao za sobom uništenje čovečanstva, jer mnoge zemlje mogu da upotrebe nuklearno oružje i to bez ograničenja i kontrole“, rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, ciljevi i interesi vladajućih krugova na Zapadu nisu se promenili od vremena Hladnog rata, zbog toga je ponovo aktuelna politiki sukob s Moskvom.

„Njihovi interesi su i dalje usmereni na istok. Da Rusija nije nasledila naoružanje od SSSR-a, uključujući nuklearno, rat bi, najverovatnije, već počeo“, uveren je Grosman.

On je, takođe, podržao pripajanje Krima Rusiji ističući da nije reč o aneksiji.

„Krim je uvek bio ruski. Vratili su ga na legalnoj osnovi“, naglasio je bivši rukovodilac obaveštajne službe.

On je izrazio mišljenje da reakcija nemačkih političara na ovaj događaj svedoči o tome da su namere Berlina prema Moskvi ostale iste kao i u vreme Sovjetskog Saveza.

Grosman je, takođe, podsetio da Nemačka ostaje lider kako u Evropskoj uniji, tako i u evropskom krilu NATO-a.

„Razmeštanje vojnika Alijanse u baltičkim zemljama, kod ruskih granica, jasno ukazuje na to o kakvim je namerama zaista reč“, zaključio je ekspert.

(Sputnjik)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …