Home / U FOKUSU / Ekspert za bezbednost- Dževad Galijašević otkriva: Izetbegović priprema rat na proleće!

Ekspert za bezbednost- Dževad Galijašević otkriva: Izetbegović priprema rat na proleće!

galijasevic- dzevad

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević upozorio je da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović preko direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice priprema ozbiljan sukob i rat koji će izbiti na proleće.

„Ovo što vidimo kao neviđenu propagandu u samoj zemlji, mržnju i stvaranje klime pogodne za napad na Republiku Srpsku, prate i događaji u regionu, a očito je da tu postoji dogovor“, ocenio je Galijašević u izjavi Srni.

Prema njegovim rečima, dok Hašim Tači i Kolinda Grabar Kitarović „vežu pažnju Srbije za sebe“, izazivajući ekscese i sukobe, Izetbegović sa druge strane posredstvom Mehmedagića preduzima specijalne operacije o kojima ne obavještava hrvatsku, ni srpsku komponentu u samoj obavještajnoj službi.

„U vehabijskim naseljima vrše se bukvalno borbene obuke i pripreme za samo proleće“, tvrdi Galijašević.

On je naglasio da je važno da se Izetbegović „okrene oko sebe“ i da pogleda da ništa nakon 20. januara /inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa/ u ovom svijetu neće biti isto i da se svijet već promenio.

„Turska i Iran stupaju zajedno na međunarodnoj sceni sa Rusijom i rešavaju svoje vitalne nacionalne interese uz pomoć Rusije. Istovremeno Saudijska Arabija dogovara aranžman oko cene nafte upravo sa Rusijom“, naglasio je Galijašević.

On je dodao da će Izetbegović ostaviti Bošnjake na vetrometini, da dožive sudbinu onih Bošnjaka koji po drugim zemljama stradaju nevini kao emigracija.

„U Turskoj se prazne cijela vehabijska naselja, izgone se oni Bosanci i Hercegovci koji su bili veza za slanje na ratišta u Siriju.

Svi se oni vraćaju ovamo, koncentrišu se grupe islamista kupujući čitava naselja, a istovremeno Sarajevo bukvalno pušta ratne trube i poziva na konflikt“, kaže Galijašević.

On je poručio da bi Izetbegović konačno trebalo da bude pametan i da prestane da radi ono što je radio njegov otac – da „stavlja bošnjačku glavu na panj“ i izaziva novi ratni sukob.

(Srna)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …