Home / U FOKUSU / EVO ŠTA STOJI IZA DOLASKA CIPRASA NA VLAST: Grčka angažovala Rotšildove da otplate sve njihove dugove, a onda se zna šta sledi..

EVO ŠTA STOJI IZA DOLASKA CIPRASA NA VLAST: Grčka angažovala Rotšildove da otplate sve njihove dugove, a onda se zna šta sledi..

cipras

Grčka planira da angažuje Rotšildove kao savetnike za izvlačenje iz duga.

Atina je, kako prenose mediji, odličila da pozove u pomoć kompaniju Rotšild, jednu od najstarijih finansijskih kompanija na svetu, kako bi im pomogla i pokazala načine da se izvuku iz dužničkog ropstva i spreče potpunu katastrofu.

Grčke vlasti se nadaju da će sklopiti ovaj dogovor pre razgovora o dugovima sa ministrima finansija evrozone. Taj sastanak je, podsetimo poslednja šansa za razmatranje otpisa grčkog duga.

Kako piše FT, očekuje se da će Rotšild savetovati Grke u svim oblastima koji su u vezi sa njihovim dugom, uključujući i način pregvovaranja s poveriocima, prodaji državnih obveznica i sl.

Rotšild investiciona banka osnovana je pre 200 godina. Danas imaju filijale širom sveta i više od 3.000 radnika.

Imenovanje Rotšildovih kao savetnika, moraće da odobre miistri i to će biti i smena za Lazard koji je do sada radio na pregovorima.

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …