Home / U FOKUSU / EVO ŠTA STOJI IZA DOLASKA CIPRASA NA VLAST: Grčka angažovala Rotšildove da otplate sve njihove dugove, a onda se zna šta sledi..

EVO ŠTA STOJI IZA DOLASKA CIPRASA NA VLAST: Grčka angažovala Rotšildove da otplate sve njihove dugove, a onda se zna šta sledi..

cipras

Grčka planira da angažuje Rotšildove kao savetnike za izvlačenje iz duga.

Atina je, kako prenose mediji, odličila da pozove u pomoć kompaniju Rotšild, jednu od najstarijih finansijskih kompanija na svetu, kako bi im pomogla i pokazala načine da se izvuku iz dužničkog ropstva i spreče potpunu katastrofu.

Grčke vlasti se nadaju da će sklopiti ovaj dogovor pre razgovora o dugovima sa ministrima finansija evrozone. Taj sastanak je, podsetimo poslednja šansa za razmatranje otpisa grčkog duga.

Kako piše FT, očekuje se da će Rotšild savetovati Grke u svim oblastima koji su u vezi sa njihovim dugom, uključujući i način pregvovaranja s poveriocima, prodaji državnih obveznica i sl.

Rotšild investiciona banka osnovana je pre 200 godina. Danas imaju filijale širom sveta i više od 3.000 radnika.

Imenovanje Rotšildovih kao savetnika, moraće da odobre miistri i to će biti i smena za Lazard koji je do sada radio na pregovorima.

(Agencije)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …