Home / U FOKUSU / Kada FIAT ode iz Srbije državi će ostaviti preko milijardu evra duga, a građani će ponovo plaćati katastrofalne greške političara!

Kada FIAT ode iz Srbije državi će ostaviti preko milijardu evra duga, a građani će ponovo plaćati katastrofalne greške političara!

Fiat- Kragujevac
Mnogi u Srbiji i dalje veruju da FIAT izvozi iz Srbije i da je jedan od najvećih srpskih izvoznika ali je prava istina zapravo mnogo drugačija. FIAT u Srbiji radi samo doradu što se u principu svodi samo na montažu i lakiranje.

Ti poslovi dorade su zapravo veoma jeftini poslovi dok su svi delovi, oprema, znanje i tehnologija uvezeni. Kada se pogleda i preračuna ono što FIAT uvozi i izvozi rezultat izvoza je minoran.

FIAT u Srbiji u stvari iskorišćava samo veoma jeftinu radnu snagu i besplatnu infrastrukturu koju je dobio od Republike Srbije. FIAT od Srbije dobija jeftinu struju, ogromne subvencije za plate zaposlenih radnika, koje po radniku dostižu i čitavih 15.000 evra.

Potraživanja Republike Srbije prema FIAT-u u ovoj 2014. godini iznose preko 2.4 milijarde dinara što govori da su srpski poreski obveznici ti koji finansiraju ovu italijansku multinacionalnu kompaniju.

Italijani inače preko naduvanih troškova i plaćanja konsalting usluga izvlače ogroman novac iz firme.

Gubici Republike Srbije po sklopljenom FIAT automobilu u Kragujevcu mere se hiljadama evra. Kada FIAT konačno odluči da se povuče iz Srbije a taj dan prema svim nagoveštajima nije daleko, državi Srbiji ostaviće preko milijardu evra dugova koji će opet biti pretvoreni u javni dug tako da će građani Srbije ponovo plaćati katastrofalne greške političara.

Da li vam je sada jasnije zašto se krije ugovor koji je Republika Srbija sklopila sa FIAT-om i zašto je isti proglašen za tajnu?

(Srbija Danas)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …