Home / U FOKUSU / KRAJ RAZGOVORA SA TRAMPOM: PUTIN POBESNEO zbog američkog bombardovanja ruske baze u Siriji- SPREMA SE RAT!

KRAJ RAZGOVORA SA TRAMPOM: PUTIN POBESNEO zbog američkog bombardovanja ruske baze u Siriji- SPREMA SE RAT!

putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin osudio je napad SAD na Siriju i dodao da je to agresija na suverenu državu i kršenje međunarodnog prava, saopštio je Kremlj.
Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika rekao je da Putin smatra da je napad pokušaj da se skrene pažnja međunarodne zajednice s velikog broja civilnih žrtava u operaciji međunarodne koalicije predvođene SAD-om u Iraku, prenela je ruska agencija Tass.

Američkim napadom na Siriju verovatno je okončana saradnja Rusije i SAD u Siriji, izjavio je jutros jedan visoki ruski zvaničnik.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netnijahua izdao je rano jutros saopštenje u kome se pohvaljuju udari SAD na Siriju, uz ocenu da je Donald Tramp time poslao snažnu poruku da se upotreba i širenje nuklearnog oružja neće tolerisati.

U saopštenju se dodaje da se Izrael nada da će se Trampova snažna poruka protiv Asadovog režima čuti ne samo u Damasku, već takođe u Teheranu i Pjongangu, preneli su izraelski mediji.

Pohvalama američke intervencije se pridružila se i Saudijska Arabija koja je jutros pohvalila “hrabru odluku” američkog predsednika Donalda Trampa, da izvede raketni napad na Siriju kao odgovor na napad hemijskim oružjem u toj zemlji.

U saopštenju koje je prenela državna novinska agencija, za napad hemijskim oružjem okrivljena je vlada sirijskog predsednika Bašara Asada.

Dodatni pritisak na Putina napravio je turski predsednik Erdogan sa zahtevom američkoj administraciji da se uvede zona zabranjenih letova iznad Sirije što je direktan poziv na rat sa Rusijom.

Ovo je inače još jedna u nizu iznenadnih pokušaja udarca u leđa Rusiji i Putinu. Samo je pitanje vremena kada će prevtljivog Erdogana Rusija otpisati kao partnera.

(Beta)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …