Home / U FOKUSU / MAĐARSKI PARLAMENTARCI IZBACILI ZASTAVE EU-a KROZ PROZOR: „Naša zemlja neće pasti u ruke stranih predatora i bankarskih narkomana!“- VIDEO

MAĐARSKI PARLAMENTARCI IZBACILI ZASTAVE EU-a KROZ PROZOR: „Naša zemlja neće pasti u ruke stranih predatora i bankarskih narkomana!“- VIDEO

Poslanici mađarske, treće po veličini, parlamentarne stranke Jobik, izbacili su dve zastave Evropske Unije iz zgrade parlamenta i to na krajnje demonstrativan način – kroz prozor.

500

Naime, u toku rasprave o zakonu koji omogućava prodaju zemljišta strancima, Tamaš Gaudi-Nagi i Balaš Lendhart, poslanici stranke Jobik, uzeli su dve zastave koje inače stoje u parlamentu Mađarske i izbacili ih kroz prozor.

Oni su to učinili u trenutku kada je došao red da u parlamentu govore na temu ovog zakona. Jobik je ovaj zakon proglasio „izdajničkim“ ističući da će mađarska zemlja pasti u ruke „stranih predatora“ i „bankarskih narkomana“.

Jobik je treća po snazi stranka u mađarskom parlamentu sa 47 poslanika, a imaju svoje poslanike i u Evropskom parlamentu.

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …