Home / U FOKUSU / MANDIĆ NAJAVIO KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI: Crna Gora je na ivici građanskog rata! Ako dođe do sukoba, preuzimam punu odgovornost!

MANDIĆ NAJAVIO KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI: Crna Gora je na ivici građanskog rata! Ako dođe do sukoba, preuzimam punu odgovornost!

500

Opozicioni Demokratski front tvrdi da je Crna Gora na ivici građanskog rata, a jedan od lidera tog fronta Andrija Mandić poručuje da će preuzeti odgovornost ako dođe do sukoba.

– Zakoni treba da važe podjednako za sve – i za Aca Đukanovića i Brana Mićunovića.

Mi smo namerni da branimo svoja prava, rekao je Mandić na vanrednoj konferenciji za novinare, zakazanoj, kako je rekao, da bi pokazali javnosti svedočenje jednog od osuđenih u aferi „državni udar“, a koji je priznao da je sve što je učinio, učinio pod pritiskom.

Mandić je dodao da će svim novinarima podeliti svedočenje iz Šapca.

Postoje dokazi, tvrdi Mandić, da su u pritiscima na te osobe učestvovali ljudi iz Ambasade Srbije i upravo zato je, kaže, od srpskog parlamenta tražio da se izjasni o tome.

– Postojao je plan da se ponovi ‘Oluja’ i Srbi isteraju iz Crne Gore. A juče nam je Marta Šćepanović poručila da idemo iz Crne Gore. Planirali su da nas potrpaju u neke kamione, traktore i da nas izbace iz Crne Gore. To se, na njihovu žalost, neće desiti, poručio je Mandić.

– Ako dođe do sukoba, preuzimam potpunu odgovornost, dodao je Mandić.

Lider DF-a Milan Knežević je rekao da je afera „državni udar“ ovim dobila još jednu kulminaciju.

– Ovde u DF-u niko nema ništa protiv da nam budu skinuti imuniteti, ali oni žele da nam određuju pritvor, e to neće moći. Mi branimo Ustav, zakone i slobodu za 80.000 građana koji su nas glasali, rekao je Knežević.

Komentarišući današnju konferenciju za medije poslanika DPS-a, Knežević je istakao da su „nakon fijaska koji su juče doživeli i njihove sramne odluke, odlučili da predaju nove prijave“.

– Ta družina koja, čim se pojave poslanici DF-a, odmah doživi nervni slom i odmah trči kod Katnića najbolje govori o tome da i oni znaju da će i oni doći na red kad DF oslobodi Crnu Goru.

I sve ono što oni danas pokušavaju prijavama jeste da bi pobegli od sučeljavanja sa nama, naglasio je Knežević.

Dodao je da, međutim, ne mogu nikako pobeći, jer svi oni znaju da, kako je rekao, „od nas pokušavaju da naprave Kurde i Jevreje i potrpaju nas u kamione.

Mi ne želimo ni kap krvi, ali ako misle da će nam zabraniti da se suočino s njima u plenumu – grdno su se prevarili“.

Ukazao je i da niko iz DF-a nema problem da stvari nazove pravim imenom.

– Nemamo nikakav problem da kriminalca nazivamo kriminalcem, ološa ološem, lopova lopovom, poručio je Knežević.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …