Home / U FOKUSU / NAPAD U SIRIJI JE KLOPKA ZA PUTINA: Tramp i Erdogan isplanirali sve da bi isterali Ruse zauvek

NAPAD U SIRIJI JE KLOPKA ZA PUTINA: Tramp i Erdogan isplanirali sve da bi isterali Ruse zauvek

erdogan- tramp

 Vojna analitičarka Darja Aslamova tumačila je iznenadni napad SAD na sirijsku vojsku i dešavanja uoči tog događaja.

Aslamova je podsetila da je 29. marta Turska neočekivano saopštila da je završila operaciju „Štit Eufrata“ i da se povlači iz Sirije da bi dan kasnije u posetu Ankari došao državni sekretar SAD Reks Tilerson.

A 4. aprila dogodio se iznenadni hemijski napad Han Šejhunu u provinciji Idlib. Zanimljivo je da se ovo mesto nalazi u blizini turske granice, na teritoriji pod turskom kontrolom. Ona podseća da je poginulo preko 100 ljudi, a da su tela prebačena u Tursku.

O tome da je napad izveden hemijskim oružjem prvo je progovorio ministar pravde Turske Bekir Bozdag.

„Turci su napravili i patološkoanatomsku analizu. U Ankari odmah insistiraju na tome da je napad izvršila zvanična sirijska vojska. Ministar zdravlja Turske Redžep Akdag kaže da će podaci biti prosleđeni na dodatnu analizu u Hag“, kaže ona.

„Igra počinje. Predsednik SAD Donald Tramp kaže da je ovo „žalostan dan za Rusiju“. Scenografija je postavljena. Odmah se pojavljuje organizacija „Beli šlemovi“, koja sarađuje sa El Nusrom, i histerično izjavljuje da svet ne sme da ćuti. Sve ide po planu“, kaže Aslamova.

Dodaje da već 7. aprila, bez ikakve objave rata, Amerika napada Homs iako još uvek nema nikakve istrage, niti dokaza pa ni odluke Ujedinjenih nacija.

„A rat je već počeo. Na teritoriji koja je natopljena krvlju ne samo sirijskih, nego i ruskih vojnika. Tilerson izjavljuje da Rusija nije ispunila svoje obaveze o suzbijanju hemijskog oružja u Siriji. (A šta je sa hemijskim oružjem terorista? Ćutanje). Izrael je potresan ubistvom sirijske dece potpuno podržava odluku SAD o vazdušnom napadu a onda „skreće strelicu“ navodeći da će se ovo odraziti ne samo na Damask, nego i na Teheran. Si En En piše da je Trampa „veoma pogodila fotografija poginule dece“. Vidimo da ceo Pentagon roni suze“, piše ona.

Analitičarka zaključuje da je cilj operacije da sruši Asada i iz Sirije potpuno istera Rusiju, ostavivši je kratkih rukava.

„Ako Rusija pokaže slabost, ne samo da će nas isterati sa Bliskog istoka, nego ćemo se naći u stanju gluve i teške odbrane i to na svim geopolitičkim frontovima”, napisala je Darja Aslamova.

I njen kolega iz lista Narodna odbrana Igor Koročenko kaže da je Tramp uradio ono što se ni Obama nije usudio.

„Dozvolio je vazdušne napade na sirijske vazdušne baze zbog potpuno izmišljenih razloga. To pokazuje da SAD i dalje sprovodi agresivnu politiku i flagrantno krši međunarodno pravo“, objasnio je on.

(Kosmoljskaja pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …