NATO formirao udarni antiruski korpus sa 25.000 vojnika!

amerika vojska specijalne jedinice
Lideri zemalja NATO dogovorili su se o formiranju interventnih snaga čiji će zadatak biti pariranje „ruskoj opasnosti“ – saopštio je odlazeći generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

Pritom je precizirao: „Snage za brza dejstva činiće više hiljada vojnika spremnih za munjevito raspoređivanje“.

Rasmusen je dodao da će NATO obezbediti svoje dugotrajno prisustvo „na moru, u nebu i na zemlji u istočnom delu alijanse“. To prisustvo će biti obezbeđivano na „rotacionoj osnovi“.

Prema njegovim rečima, ove svojevrsne antiruske snage činiće vojne grupe zemalja članica koje su već sada u stalnoj borbenoj pripravnosti. U njihovom sastavu biće kopnene jedinice, vazduhoplovne i pomorske a brojaće ukupno – do 25.000 vojnika i oficira.

Pre Rasmusenovog nastupa, britanski premijer Dejvid Kameron je objavio da će njegova zemlja antiruskom korpusu staviti na raspolaganje 3.500 vojnika.

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je da će pojačati američko vojno prisustvo u baltičkim zemljama i da će, pored ostalog, jedna avio-jedinica biti upućena u Estoniju.

(Fakti)

 

 • Gordan Simić

  …to neċe umanjiti dužničku ekonomsku krizu u SAD-u,koja ċe do kraja 2014.godine iznositi preko 20 triliona $…
  Zašto o tome ne izvestite javnost u SAD-u,veċ im skreċete pažnju na tkz.“Ukrajinsku krizu“?
  Više od 70% običnih gradjana SAD-a čak ne znaju ni gde se Ukrajina nalazi na geografskoj karti sveta,ali znaju da se nešto čudno dešava sa ekonomijom u SAD-u,s tim da se javnosti o tome ne govori zbog socijalnih nemira(zato gradovi proglašavaju tihi bankrot,jedan za drugim…)!
  Kada god postoji neki problem u SAD-u,unapred se zna „krivac na drugom kraju sveta(Rusija,ko bi drugi?-tako reče „hollywood“)“!

  • S.S

   Odlican komentar, bas je tako

   • Gordan Simić

    SAD je u velikim problemima!
    Kada bi SAD(zamislimo..) bio „jedan čovek“, taj „čovek“ bi već bio pod nadzorom adekvatnih institucija,kao „osoba socijalne nepodobnosti(„opasan po okolinu“,“društveno-sociološki poremeċaj“,…)“!
    U takvoj su oni situaciji(SAD),a svetu nedostaju „adekvatne institucije“ koje bi tu „SAD“ najpre razoružale,i učinile „manje opasnim po okolinu…“!
    Današnji sistem UN je potpuno nesposoban(ili korumpiran da bi bio „hijerarhijski blokiran“!)!
    „Zlatna groznica“ beše kratkog daha…,te im(SAD retard) i gas primamljiv postade!
    Teški „bullsheat“!

  • Pera Petrovic

   A najveci poverilac SAD- u je Kina… ima Kinezi da im pojedu usi…haha salim se…
   Ovo dizanje prasine sa 25000 vojnika je cist marketing i dizanje morala svojim gradjanima, jer je Rusija nuklearna sila, mozda nije br.1 ali je sila i ko bi se usudio da je napadne…???

   • Gordan Simić

    ..tokom Obaminog prvog mandata,administracija SAD-a je „na kolenima“ molila Kinu za pozajmicu od 600 milijardi $ ,a sada deluje kao da su to sve zaboravili…!

 • Dragan Hasicic

  i svi dolaze da izginu ili kako vec posto su vec naucili da ginu od vijetnamskog rata pa nadalje

 • laki

  Jesu li ovo one iste snage koje su i nas bombardovale 1999 ili su to nove Mec donaldowe delije koji misle da ce se u Rusiji provesti veselo?Nadam se iz sve snage da ce ovi zlocinci puci ko tikva ovoga puta.

 • DrvoSjeca

  Ovo je samo marketing da bi se pokazalo svjetu (narodu) da NATO nesto znacajno radi. Nista vise. I onako NATO clanovi su podjeljeni po ovom pitanju. Kroz istoriju savez je napadao samo slabije zemlje i to sa mnogo vecim brojem ljudstva i tehnike gdje bukvalno zemlje zrtve nisu mogle a pruze nikakav otpor. Pogotovo kad znamo da se citavi njihov napad oslanjao na raketne udare sa distance i udare avijacije. Koliko je ovo smjesno i glupo govori cinjenica da je mnogo vise ljudstva ucestvovalo u napadu na SFRJ nego sto oni pripremaju za Rusiju. Zaista na ovakve tekstove niko od nas nebi trebao ni reagovati….

 • rade

  Problem nato zemalja sto sve vise tehnoloski zaostaju za Rusijom pa cak i Kinom.Od americkih 450 milijardi eura vecina novca ide na trupe koje su van amerike,a jako malo za novo oruzje.Zapadne zemlje imaju u svojoj vojsci samo strance koji nemogu dobiti bolji posao,i cim se zapuca oni ce se razbjezati.I to ne zato sto se boje nego nece da ginu,tu su samo radi novca.