Home / U FOKUSU / NEŠTO SE VELIKO SPREMA? RATNA VLADA: RUSI ISPOD MOSKVE GRADE SEDIŠTE ZA KONTROLU ZEMLJE, VREDNO NEKOLIKO MILIJARDI DOLARA!

NEŠTO SE VELIKO SPREMA? RATNA VLADA: RUSI ISPOD MOSKVE GRADE SEDIŠTE ZA KONTROLU ZEMLJE, VREDNO NEKOLIKO MILIJARDI DOLARA!

tuneli- gradnja

Rusija gradi novu zgradu Centra za kontrolu nacionalne odbrane, u kojem će biti nadzirane pretnje po bezbednost u doba mira, ali će tu biti i komanda za kontrolu cele zemlje u slučaju rata.

U novoizgrađenom i utvrđenom kompleksu u Moskvi nalaziće se i nekoliko takozvanih ratnih soba sa novim superkompjuterom u središtu centra za obradu podataka, tajnom saobraćajnom rutom za hitnu evakuaciju i helipedom.

Rusko Ministarstvo odbrane nije objavilo procenu troškova gradnje, ali se pretpostavlja da će oni iznositi nekoliko milijardi dolara.

Ocenjuje se da je ova institucija veliko poboljšanje u odnosu na nekadašnju Centralnu komandu Generalštaba, jedinice zadužene za neprestani nadzor vojnih pretnji protiv Rusije, posebno od lansiranja balističkih projektila i raspoređivanja strateškog nuklearnog naoružanja.

putin sojgu

„Stvaranje NDČ-a je jedan od najvećih vojnih projekata u proteklih nekoliko godina. Najbliža prošla analogija u smislu funkcionisanja i zadataka je Komanda vrhovnog komandanta, koja je delovala od 1941. do 1945. godine, u kojoj je, u interesu ratnih dešavanja, bila centralizovana kontrola vojne mašine i ekonomije“, izjavio je ruskim medijima šef NDČ-a, general Mihail Mizincev.

(Srna)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …