Home / U FOKUSU / OPASNE TVRDNJE BIVŠEG OBAVEŠTAJCA I SENATORA: SAD spremaju veliku operaciju i konačni napad na Asada

OPASNE TVRDNJE BIVŠEG OBAVEŠTAJCA I SENATORA: SAD spremaju veliku operaciju i konačni napad na Asada

amerika-vojska-vojnici-1

SAD pripremaju operaciju velikih razmera za uklanjanje Asada sa vlasti i uspostavljanje vlade koju bi kontrolisale, organizovanjem provokacija u Siriji, stalno granatirajući provladine snage, rekao je za Sputnjik senator, veteran obaveštajne službe Igor Morozov.

Koalicija koju predvode SAD ponovo je granatirala provladine snage u Siriji. Amerikanci se pozivaju na činjenicu da je do njihove vojne baze doleteo dron koji je počeo da granatira teritoriju. Dron je oboren, a vozila provladinih snaga su pogođena.

„SAD nastoje da preuzmu stratešku inicijativu u Siriji, organizovanjem ’obojene revolucije‘ uz upotrebu oružanih snaga, pripremaju juriš na Damask kako bi uklonile sa vlasti aktuelnog sirijskog predsednika Bašara el Asada i stavile na čelo zemlje rukovodstvo koje bi bilo pod njihovom kontrolom“, istakao je Morozov.

Senator smatra da SAD nastavljaju da destabilizuju situaciju u Siriji i pokušavaju da prekinu sve sporazume o mirnom rešavanju koji su postignuti u Astani i Ženevi. Prema njegovim rečima, svet se već suočavao sa tim — svaki put kada je postizan dogovor za mirno rešenje u Siriji, Amerikanci bi izvodili vojne udare na provladine snage.

On takođe smatra da su situaciju sa dronom organizovali američki agenti iz redova opozicije.

„SAD vežbaju pucanje, a sledeći napad će biti veoma moćan. Nakon toga, SAD će objaviti juriš na Damask. Za to se mobilišu i koncentrišu borbene jedinice, uključujući i američke oružane snage u Jordanu, gde se u oblasti američkog informativnog centra formiraju vojne jedinice oružane opozicije“, smatra Morozov.

Prema njegovim rečima, SAD pripremaju novu verziju „obojene revolucije“ — kombinaciju vojne operacije koja će uključivati i kopnene borbe i podršku iz vazduha.

„Mislim da Generalštab Vojske Rusije uzima u obzir sve te okolnosti i pre početka te provokacije mora da upozori Amerikance i koaliciju da ne možemo da dozvolimo takav razvoj događaja“, istakao je on.
„Ne sme se ispustiti strateška inicijativa Rusije, Amerikanci nameravaju da je presretnu“, naglasio je Morozov.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …