Home / U FOKUSU / OTKRIVEN TAJNI PLAN TURSKE: Na Balkanu se stvara islamski luk, kojim će opkoliti sve pravoslavne države, uključujući i Grčku!

OTKRIVEN TAJNI PLAN TURSKE: Na Balkanu se stvara islamski luk, kojim će opkoliti sve pravoslavne države, uključujući i Grčku!

Članak gospodina Hiladakija (ispod), odnosi se na posetu Turskog muftije 31.10.2014 godine, inače predsednika uprave za verske poslove Republike Turske (Diyanet) Mehmeta Gormeža Skoplju, gde je nakon održane hutbe (namaza-muslimanske molitve petkom) u Murat-pašinoj džamiji u Skoplju, glavnom gradu Makedonije, održao propoved, u kojoj je istakao solidarnost sa muslimanima Skoplja i Makedonije.

turska- protesti

Predsednik turskog Dijaneta, Muftija Mehmet Gormez poručuje, da će Turska zaštiti Muslimane u Makedoniji i čitavom Balkanu i to oseća kao obavezu i najveću dužnost sadašnja islamistička Turska.

Predsednik Uprave za verske poslove Republike Turske i muftija, čini gest, koji se zove verska diplomatija, kao deo Turske uvertire za Hersonski scenario, sa idejom da svo muslimansko stanovništvo poluostrva, okvalifikuje ugroženim i uzme pod svoju zaštitu.

Cilj je, da se na Balkanu stvori islamski luk, kojim će se zaobići (ili opkoliti) pravoslavne države, uključujući i Grčku.

Turska „neootomanska“ spoljna politika u praksi.

Politički gest visokorangiranog turskog muftije, probudio je anti-islamski i anti-turski refleks bugarske vlade, u kojoj turska manjina čini 10% stanovništva.

I naravno, niko iz vladajuće strukture ovo ne primećuje niti uzima za ozbiljno.

Naš članak ima za dužnost, opet da podseti na prošlogodišnje ekskluzivne vesti o ekumenističkoj veronauci (indoktrinaciji) naših oficira, koji su prisustvovali prošle godine na Višim interdisciplinarnim Vojnim (Grčkim) školama, predavanjima profesora Bogoslovskog Aristotel univerziteta u Solunu, g-đe Kuskure.

Na predavanjima su naši budući oficiri saznali, da je naša verska diplomatija ekumenizam (univerzalizam), međusobno razumevanje različitih verskih jeretičkih grupa, itd.

Realnost je daleko surovija i razlikuje se od ružičaste ekumenističke ideje, koja postoji u glavama domaćih „međunarodnih-poeta“.

Islamska Turska koristi versku diplomatiju za sticanje savezništva koji će služiti njenim interesima, a mi koristimo ekumenizam da obezvredimo našu samosvest i hrlimo u alijanse protiv sopstvenih interesa.

To stvara oko naših država islamske lukove, sabijajući nas u okruženje, dok mi sami čuvamo islam u našoj Otadžbini.

Pročitajte ga:

Turski verski lider promoviše jaku pan-islamsku aktivnost pod pokroviteljstvom Islamske Turske

Napisao: Nikos Hiladakis

Jaka pan-islamska aktivnost, pod pokroviteljstvom islamske Turske u poslednje vreme, biva sve više izražena, nedavno demonstrirana od visokorangiranog turskog muftije Mehmeta Gormeza, veoma aktivnom posetom na Balkanu, ali koja danas izaziva neke početne reakcije i bugarske strane.

Podsećamo da je 1. novembra 2014 godine, predsednik uprave za verske poslove Republike Turske i muftija Mehmet Gormez, veoma važnom po Tursku i Makedoniju verskom posetom, učinio korak, susrevši se sa mnogim imamima i verskim liderima muslimanske zajednice u Makedoniji, u pratnji više turskih verskih velikodostojnika i novinara.

erdogan

Predsednik Uprave za verske poslove Republike Turske Mehmet Gormez posle namaza, (muslimanske molitve), održao značajnu propoved, u kojoj je naglasio veliku solidarnost između turske i makedonske vlade i poručio da muslimani imaju važne i manje važne pripadnosti i da se vernici ne trebaju baviti nevažnim stvarima.

Poseta je iskorišćena da se obavi i venčanje ćerke predsednika Uprave za verske poslove Turske Mehmeta Gormeza, Mubere Gormez, i njenog izabranika Nedima Emina, održanog u makedonskoj prestonici Skoplju u prisustvu brojnih zvanica među kojima su se našli i predstavnici i lideri islamskih zajednica zemalja regiona.

Venčanju u skopskom ugostiteljskom objektu Kalabrija pored Gormeza prisustvovali su ministar u Vladi Makedonije Furkan Čako, turski ambasador u Makedoniji Omur Šolendil, makedonski reisu-l-ulema Sulejman Redžepi, bugarski muftija Mustafa Alisa, kosovski reis Naim Trnava, slovenački muftija Nedžad Grabus, crnogorski reis Rifat Fejzić, guverner turskog grada Bursa Munir Karaloglu i gradonačelnik tog grada Redžep Altepe.

Ceremonija venčanja u skladu sa islamskim propisima održana je uz učenje odlomaka iz Kur’ana, a molitve na albanskom i bosanskom jeziku uputili su muftije Trnava i Grabus.

Ali ono što izaziva našu pažnju u propovedi turskog reisa Gormeza, su izjave, da će Turska zaštititi skopske i makedonske muslimane, kao i muslimane širom balkanskog regiona, jer današnja islamska Turska ovo oseća kao obavezu i najuzvišeniju dužnost.

U propovedi Mehmeta Gormeza, još jednom istaknuto, da će Turska od sada nastojati na snažnom prisustvu na Balkanu i šire, u cilju povezivanja i koordiniranja svih muslimanskih zajednica.

Poseta turskog reisa Gormeza i muftijina molitva za muslimane od velikog je simboličkog značaja, jer je hudba održana u Murat-pašinoj džamiji u Skoplju, glavnom gradu Makedonije, koju je izgradio Mustafa Paša 1492 godine i simbolizuje otomansko osvajanje i islamsku dominaciju na centralnom Balkanu.

U poslednjih nekoliko godina džamija je oštećena, pojavile se teže pukotine na glavnoj zgradi i uz finansijsku podršku „turske zajednice Skoplja“, (TIKA), koju finansira Turska, šteta je sanirana i sada služi kao glavni centar promovisanja turkoislamske propagande u državi.

Posebno je značano napomenuti, da su usiljene aktivnosti Mehmeta Gormeza već izazvale početne reakcije čak i u susednoj Bugarskoj, gde, kao što je poznato, postoji značajna muslimanska manjina, koju Turska na bilo koji način nastoji da pridobije.

Kako list Zaman napominje, (11/11), bugarski predsednik Rosen Plevnelijev, optužuje Tursku da promoviše islamsku propagandu u zemlji, tako da, kako smatra bugarski lider, zabrinjava pojava džihadista u Bugarskoj (odnosi se na publikaciju novina Vatan, od 30. oktobra 2014 god. pod nazivom, „Bulgar ISİD militanları ülkede panik yarattı“, tj, „Bugarski militanti ISİD-a džihadisti, izazvali paniku u zemlji“).

Bugarski predsednik je otišao još dalje i zatražio od Bugarske televizije da obustavi emitovanje Dnevnika na turskom jeziku, uprkos činjenici da muslimani, koji koriste turski jezik, u Bugarskoj navodno, čine 10% stanovništva.

I dok se ovo odigrava u širem susedstvu Grčke, gde hiperaktivni Turski visokorangirani muftija teži svim sredstvima na stvaranju novih i izuzetno dinamičnih islamskih lukova na našoj severnoj granici (Grčkoj), mi ovde u našoj zemlji, kolevci Pravoslavlja, pružamo podršku u izgradnji džamija po većim gradovima i bukvalno stvaramo opasno burence baruta u srcu Grčke.

Džihadisti su već, ako ne u Grčkoj, onda na našoj severnoj kapiji.

Nikos Hiladakis, Novinar-pisac i turkolog

(Intermagazin)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …