Home / U FOKUSU / Otkrivena pozadina gomilanja NATO trupa na ruskim granicama- Ovo je ono što zaista planiraju da izazovu, a ako ne uspe, počeće pravi rat! (VIDEO)

Otkrivena pozadina gomilanja NATO trupa na ruskim granicama- Ovo je ono što zaista planiraju da izazovu, a ako ne uspe, počeće pravi rat! (VIDEO)

Vojni savez NATO gomilanjem vojske u istočnoj Evropi ne pokušava da izazove rat s Rusijom, već socijalne nemire u toj zemlji, koji bi na kraju rezultirali smenom režima predsednika Vladimira Putina, tvrde analitičari.
vojnici- rat 2Učesnici koriste oko tri hiljade jedinica vojne tehnike među kojima su tenkovi, oklopni transporteri, kao i 105 aviona i helikoptera, a takođe i 12 brodova.

Oni navode da je cilj čelnika NATO da Moskva potroši mnogo novca na vojsku zbog rastuće pretnje spolja, i tako zapostavi ekonomiju, što bi dovelo do revolta građana.

Leto puno provokacija

Američki stručnjak za bezbednost Danijel Makdams kaže da je Alijansa nagomilala vojsku u blizini ruskih granica više nego ikad ranije.

– Osim što je višestruko povećao broj vojnika u istočnoj Evropi, NATO je pre tri dana započeo vojne vežbe u Poljskoj. To su najveće vojne vežbe Severnoatlantskog vojnog saveza u istoriji, nazvane Anakonda-16. U njima učestvuje čak 31.000 vojnika sa hiljadama borbenih vozila. Takođe, u vežbama učestvuje i Nemačka, čiji su vojnici prvi put ušli u Poljsku od kraja Drugog svetskog rata. Na taj način NATO pokušava da isprovocira Rusiju – objašnjava Makadams.

On, međutim, dodaje da je Anakonda-16 samo početak.

– Ovog leta NATO je planirao seriju vojnih vežbi u blizini ruske granice. To znači da sledi leto puno provokacija – upozorava američki stručnjak.

S njim se slaže i njegov kolega Džon Vajt. Prema njegovim rečima, cilj tih vežbi jeste da izazovu Vladimira Putina.

– Zapadni lideri misle da provokacijama mogu da oslabe ruski režim. Žele da izazovu novi Hladni rat i trku u naoružanju. Misle da će nakon nagomilavanja NATO trupa u blizini ruskih granica Putin izdvojiti milijarde na oružje i vojsku umesto na ekonomiju svoje zemlje, koja je pod zapadnim sankcijama – navodi Vajt.

Pored toga, NATO pokušava da iscrpi Rusiju i na drugim poljima, na primer u Siriji.

– Amerika sve vreme naoružava Al Nusra front, sirijski ogranak Al Kaide, u nadi da će tako oslabiti rusku vojsku koja se bori uz trupe predsednika Bašara el Asada. Vašington želi da rat u Siriji potraje što duže kako bi Rusija iscrpla svoje snage i potrošila što više novca – navodi Vajt i dodaje da istovremeno Zapad napada ruske saveznike svuda u svetu, iscrpljujući Moskvu i na diplomatskom planu.

Pogrešna strategija

Kako analitičari ističu, cilj je izolovati Rusiju, pojačati pritisak na nju i njen režim učiniti paranoidnim kako bi zemlja eksplodirala iznutra.

– Zapad, međutim, ima potpuno pogrešnu strategiju. Njihova opsednutost Putinom obiće im se o glavu. Zapadni čelnici slabo poznaje prilike u Rusiji. Oni ne razumeju da je u pitanju narod koji ne popušta pod pritiscima. Svaki napad na njihovog predsednika smatraju napadom na sebe. Tome u prilog govore ankete, prema kojima je Putinova popularnost vrtoglavo porasla nakon što su SAD i EU uvele Rusiji sankcije. Što više pritisaka spolja, režim u Rusiji će biti sve jači – zaključuje Vajt.

Pogledajte video:

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …