Home / U FOKUSU / Pokušaj ubistva vicepremijera Makedonije: Na ministra Todorova iz stranke Gruevskog ispaljena 3 metka, snimljen trenutak hapšenja (VIDEO)

Pokušaj ubistva vicepremijera Makedonije: Na ministra Todorova iz stranke Gruevskog ispaljena 3 metka, snimljen trenutak hapšenja (VIDEO)

todorov

Dosadašnji makedonski ministar zdravlja i vicepremijer iz redova VMRO-DPMNE, Nikola Todorov danas je bio meta napada naoružanog čoveka. Krvavi događaj se desio uoči primopredavanja funkcije, ispred Ministarstva zdravlja, oko 12,30 časova, kada je nepoznata osoba pokušala da ubije Todorova.

Napadač, koji je kasnije identifikovan kao Ljupčo Stojanovski ( 57 ) iz Velesa, iz pištolja je uspeo da ispali tri metka, ali na sreću Todorov nije bio pogođen.

Očevici kažu da je odmah intervenisalo obezbeđenje Ministarstva zdravlja, koje je uspelo da savlada i na zemlju obori napadača. Ubrzo je stigla i policija koja je uhapsila i privela napadača.

Todorov se još uvek nalazi u zgradi Ministarstva zdravlja, gde treba da preda funkciju novoizabranom ministru zdravlja Arbenu Taravariju.

Nakon incidenta, više ekipa Hitne pomoći je ljudima zaposlenim u Ministarstvu, koji su pretrpeli šok, pružalo lekarsku pomoć.

Todorov, koji je bio izabran za poslanika makedonskog Sobranja, pre dva dana je podneo ostavku na poslaničko mesto, želeći da se skoroz povuče iz političkog života i posveti advokaturi.

Policija i dalje vrši uviđaj ispred Ministarstva zdravlja.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …