Home / U FOKUSU / Ratko Mladić: Branko Krga zna ko je ubio gardiste na Topčideru!

Ratko Mladić: Branko Krga zna ko je ubio gardiste na Topčideru!

Bivši načelnik Generalštaba Vojske SCG Branko Krga je tajanstveni visoki oficir koji bi trebalo da ima ključne informacije o pogibiji gardista u Topčideru, saznaju “Novosti”. Na njega je ukazao Ratko Mladić holandskom istražnom sudiji na saslušanju u Hagu.

Advokati porodica ubijenih vojnika i zvanično su podneli zahtev Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da Krgu uvrsti među svedoke i da bude saslušan pred sudom.

Porodice ubijenih vojnika smatraju da bi penzionisani general-pukovnik Branko Krga mogao da raspolaže ključnim informacijama na osnovu kojih bi “Slučaj Topčider” trebalo da se konačno pomeri sa mrtve tačke.

Ratko Mladić je za bivšeg načelnika vojne službe bezbednosti i Generalštaba SCG rekao da je on bio “prisutan u momentu kada se dogodila tragedija” i da on “zna šta se dogodilo”.

Advokati porodica Jakovljević i Milovanović, Olgica Batić i Predrag Savić, potvrdili su za “Novosti” da je u ponedeljak podnet zahtev za saslušanje ovog bivšeg visokog oficira Vojske SCG. – Nadamo se da će tužilaštvo to usvojiti i da će sud vrlo brzo odrediti datum saslušanja – rekla je za “Novosti” Olgica Batić. – Pored toga, podneli smo još nekoliko zahteva koji bi mogli da daju novi zamajac u razrešenju “Slučaja Topčider”.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …